Gå til sidens hovedinnhold

Hydro-oppkjøp gir resirkulering på Karmøy

Artikkelen er over 11 år gammel

Norsk Hydro kjøper deler av det brasilianske gruveselskapet Vale for 30 milliarder kroner. Dette er positivt nytt for Karmøy.

Karmøy: Dette ble kjent via en pressemelding fra Norsk Hydro ved 17-tiden i ettermiddag.

Som følge av oppkjøpet i Brasil ser det nå ut til å gå mot utbygging av resirkuleringsanlegget til 250 millioner kroner på Karmøy. Hovedtillitsvalgt Sten Roar Martinsen sier til Haugesunds AVis at han regner med en formell styreavgjørelse før ferien.

Det er unison enighet om at dette styrker virksomheten i Norge. Det sier blant andre konserndirektør Svein Richard Brantzæg på en pressekonferanse i Oslo i ettermiddag.

Hydro ASA har inngått avtale om å overta det brasilianske gruveselskapet Vale S. A. s aluminiumvirksomhet i en transaksjon som vil gjøre Hydro til et ressurssterkt og fullt integrert aluminiumselskap med tilgang på bauksitt i et 100-årsperspektiv, skriver Hydro i  pressemeldingen.

Foreløpig er det uklart hvilke ringvirkninger dette kan få for Karmøy.

Stortingsrepresentant Tore Nordtun (Ap) sier til Haugesunds Avis at dette er med på å sikre arbeidsplasser også i Norge.

Ifølge NTB er kjøpesummen  4,9 milliarder dollar, eller rundt 30 milliarder kroner. Regjeringen slår fast at den er positiv til overtakelsen.

Hydro vil med transaksjonen kunne styrke sin strategiske posisjon blant annet gjennom å sikre tilgang til råvarer. Hydro er et viktig norsk selskap som er ledende i sin bransje, og vi støtter investeringer som sikrer en fortsatt god industriell utvikling av selskapet. Jeg mener deltakelse i emisjonen vil være en god investering for staten, sier nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) i en pressemelding

Kommentarer til denne saken