– Hvordan det har vært, ja ... Det har vært en berg-og-dalbane. Jeg har nesten ikke spist eller sovet, sier Camilla Ahamath.

Fredag kveld startet hun og Sjur K. Almskår innsamlingsaksjonen som endte med å bli en folkeaksjon. Den spredte seg raskt på sosiale medier, og millionene strømmet inn til Leger uten grenser.

– Jeg har aldri trykket på så mange hjerter i hele mitt liv. Dette er helt sprøtt og overveldende, sier Ahamath tirsdag formiddag.

Innsamlingsaksjonen ble avsluttet tirsdag klokken 10, og det kom inn totalt 16.733.210. I tillegg har det kommet inn rundt en million kroner via Vipps og overføringer direkte til Leger uten grenser.

– Fått håpet tilbake

Innsamlingsaksjonen startet med et mål om 200.000 kroner, men tusenlappene og etter hvert millionene strømmet på.

Ahamaths telefon har gått varm de siste dagene. Folk har ringt, sendt sms-er, mail og meldinger på Facebook.

– Det de fleste forteller er at de har fått håpet tilbake igjen, sier initiativtakeren, som ble nødt til å ta ut ferie fra jobb for å følge opp alt som har pågått de siste dagene.

– Det nytter å kjempe mot krefter vi ikke liker i samfunnet, avslutter hun.

Motaksjon

Aksjonen startet som en slags motreaksjon etter at et hav av blomster ble sendt til Sylvi Listhaug (Frp), som tirsdag morgen meldte at hun trekker seg som justisminister.

De flere hundre blomsterbukettene ble sendt til den daværende justisministeren etter et initiativ på facebooksiden «Slå ring om Norge», etter at Rødt fremmet mistillitsforslag mot Listhaug. Bakgrunnen for mistillitsforslaget er en Facebook-post der Listhaug hevder at Arbeiderpartiet setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet.