Én km/t for fort kostet drosjesjåføren jobben

Artikkelen er over 1 år gammel

Da drosjesjåføren ble målt til 51 km/t i en 40-sone, var det akkurat over grensen for prikkbelastning. Det kostet ham førerkortet – og jobben.

DEL

KARMØY: Drosjesjåføren midt i 20-årene hadde førerrett på prøve og får derfor dobbel prikkbelastning. Han hadde allerede pådratt seg seks prikker, og med fire nye passerte han åtte, som medfører førerkortbeslag i seks måneder.

Han syntes det var urimelig å miste jobben på grunn av én km/t for rask kjøring i forhold til grensen for prikkbelastning og samtykket derfor ikke i politiets førerkortbeslag etter målingen 29. juni.

Dermed endte saken i retten der mannen også stilte spørsmål ved om målingen kunne være riktig, fordi politiet hadde målt med laser over en veg med stor trafikk.

Kunne en annen bil ha forstyrret målingen?

Politimannen som foretok målingen har i sin rapport angitt at målingen ble gjort av de kjørende idet disse kom tilnærmelsesvis rett imot ham.

Retten kan under disse omstendigheter ikke se at det er forhold som tilsier at måleresultatet ikke er korrekt. Dermed blir prikkbelastningen stående, og det hjalp lite at drosjesjåføren argumenterte med at han nå blir uten inntekt og ute av stand til å betjene sitt banklån.

Likebehandling må føre til at politiet gis tillatelse til å inndra førerkortet i seks måneder, mener retten.

Artikkeltags