Kokken Geir Olav (32) skal sende klasser og bedrifter ut på tur

NYSATSING: Get Together, som driver med firmareiser og eventer, etableres på Husøy. Geir Olav Rød starter i jobben på mandag.

NYSATSING: Get Together, som driver med firmareiser og eventer, etableres på Husøy. Geir Olav Rød starter i jobben på mandag. Foto:

Han er utdannet kokk, men lot seg fort fascinere av reiseliv. Nå er Geir Olav Rød (32) den første ansatte på Vestlandskontoret til Get Together.

DEL

KARMØY: De siste fire-fem årene har han sendt ferie- og fritidsreisende ut på tur. Nå skifter 32-åringen fra Sveio beite.

Mandag har han sin første dag på kontoret på Husøy der Rød er den første ansatte i Get Together, som er Norges første kombinerte firmareise- og eventkjede.

Get Together er et resultat av en sammenslåing av G Travels Group & Meeting-avdeling og eventbyrået Fotspor. Disse slo seg sammen i fjor høst for å skape reise- og eventløsninger for små og store kunder innen privat og offentlig sektor, og nå etablerer de et kontor for Vestlandet – på Karmøy.

– Stort potensial

Det har kjeden valgt å legge til Husøy. Administrerende direktør Håkon Wåge-Lorentzen forklarer hvorfor.

– Vi har en strategi om å åpne Get Together-kontorer i de fleste byene hvor det finnes G Travel-kontorer, blant annet for å utnytte eksisterende kundeporteføljer. I Haugesund er det et stort potensial for firmareiser og events, særlig blant byens maritime bedrifter, sier Wåge-Lorentzen.

STORT POTENSIAL: Geir Olav Rød og  adm.dir. Håkon Våge-Lorentzen foran G Travels på Husøy, der også Rød skal ha sin arbeidsplass. - I Haugesund er det store potensial for firmareiser og events, sier direktøren.

STORT POTENSIAL: Geir Olav Rød og adm.dir. Håkon Våge-Lorentzen foran G Travels på Husøy, der også Rød skal ha sin arbeidsplass. - I Haugesund er det store potensial for firmareiser og events, sier direktøren. Foto:

Torsdag var han på Haugalandet for å hilse på kolleger og få installert den nyansatte på ny kontorplass og snakket om veien videre.

– Er det penger hos bedriftene til å bruke på reiser og events?

– Det virker som den vonde tiden er over. Dessuten er der en del bedrifter som gjerne tidligere hadde både kick off, sommerfest, julebord og tur, nå for eksempel komprimerer alt inn i en tur. Det finnes også rimelige alternativer, sier Wåge-Lorentzen.

Kontor nummer ni

Fra før har Get Together kontorer i Kristiansand, Arendal, Oslo, Ålesund, Trondheim, Alta, Sandefjord og Stockholm.


– Kundene stiller større krav til opplegg og program for kurs og konferanser. De legger gjerne mer penger i kjente foredragsholdere og opplevelser, fordi de ønsker å skape varige minner for sine kunder og ansatte, forteller Wåge-Lorentzen.

– Mange booker jo mye selv i disse dager. Hvordan er behovet for det dere tilbyr?

– Vi gjør ikke noe folk ikke klarer selv, men samtidig ser nok mange at det tar mye av tiden man skal bruke på de vanlige arbeidsoppgavene om man skal opprette en komité og gjøre ting selv. I tillegg har vi jo lokalkunnskapen og ekspertisen på de ulike stedene og skjønner hvilke behov kundene har, sier han.

Akkurat det å avdekke kundenes behov er Geir Olav Rød trent til. Han har jobbet i G Travels Getaway, og sendt grupper og enkeltpersoner ut på tur.

Gått på skole i Frankrike

Selv har han ekstra varme følelser for Frankrike, der han blant annet har studert to år for å bli kokk, i La Rochelle.

– Det er også mange fine steder i Italia. Og Sør-Afrika. Malta. Og mange andre steder. Vanskelig å velge en favoritt, mener 32-åringen.

Han har også jobbet på hotell, før han begynte i G Travel for fire-fem år siden. I perioder der det har skjedd mye på firmareise- og event-fronten har han jobbet der, og Wåge-Lorentzen forteller at han var en naturlig mann å se til når kjeden skulle starte opp på Haugalandet.

– Geir Olav vet hva vi i Get Together driver med, og han kjenner systemene våre godt. Vi har helt klart rett mann på rett plass, mener han.

På kontoret på Husøy jobber det mellom 15 og 20 ansatte.

– Vi begynner med Geir Olav, men har et håp om at det kan bli flere, sier Wåge-Lorentzen.

– Det blir kjempespennende. Jeg gleder meg veldig til å starte opp, sier Rød.

Artikkeltags