Gå til sidens hovedinnhold

- Vet du noe om drapet på Birgitte?

Artikkelen er over 11 år gammel

Advokat Arvid Sjødin oppfordrer den eller som vet noe til å si fra. Nå.

OSLO: På vegne av søskenbarnet til Birgitte Tengs og hans familie oppfordrer advokat Arvid Sjødin den eller de som vet noe om drapet på Birgitte Tengs om å melde seg.
 
Uten en slik løsning er advokat Sjødin sikker på at saken fortsatt vil leve i rettssystemet, og i tillegg ødelegge livene til de to delene av Birgittes familie, melder TV 2.
 
 
Etter et snart 13 år langt rettsmaraton avviste Høyesterett fetterens begjæring om å få gjenopptatt den sivilrettslige dommen mot seg.
 

Hevder justismord

– Det som har skjedd nå tror jeg menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg vil sette foten ned for, og at de vil sende saken tilbake. Det ligger alt en klage for oss i Strasbourg, sier Sjødin.
 
– Fra vår side kan vi ikke karakterisere det som nå har skjedd som annet enn et overlagt justismord, sier Sjødin til TV 2.
 
Etter nederlaget i Høyesterett er Sjødin klar for en ny runde i Strasbourg, men håper som søskenbarnet også på en annen løsning.
 
– Det sitter en person med uendelig dårlig samvittighet der ute. Det sitter gjerne også familiemedlemmer og venner av vedkommende som vet noe. Ta kontakt med politiet i Haugesund. De har ikke lagt bort saken og de trenger tips, oppfordrer Sjødin.
 

Ble frifunnet

 
Birgitte Tengs ble funnet drept få hundre meter hjemmefra på Karmøy av en nabo om morgenen 6. mai 1995.
 
Det ble innledningen på en av de største politietterforskninger og mest medieomtalte drapssaker i Norge.
 
Etter å ha jobbet med saken i 21 måneder, pågrep politiet Birgittes 19 år gamle søskenbarn for ugjerningen.
 
Da saken ble behandlet i lagmannsretten ble han frifunnet, men likevel dømt til å betale erstatning.

Kommentarer til denne saken