Dyreparken får fortsette

FÅR FORTSETTE: Daglig leder Bernt Kai Velde og Haugaland Zoo på Torvastad

FÅR FORTSETTE: Daglig leder Bernt Kai Velde og Haugaland Zoo på Torvastad Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dyreparken lever videre, hvis flere kommer inn og tar ansvar i Haugaland Zoo innen nyttår.

DEL

KARMØY: Dyreparken og Mattilsynet har hatt flere møter i de siste dagene før fristen som var satt for avvikling av Haugaland Zoo. 31. oktober var det tydelig nok bevegelse i saken, til at konklusjonen drøyde. Torsdag formiddag, 2. november, sendte Mattilsynet ut en pressemelding. Der skriver avdelingssjef May Vestbø at Haugaland Zoo får bestå om virksomheten innen nyttår organiseres som et aksjeselskap. Det innebærer at flere og andre personer kommer inn i bildet, og at et styre står ansvarlig for drift og økonomi.

Bernt Kai Velde har fått tak i de fagfolkene som Mattilsynet har forlangt. Ifølge meldingen er en ny parkveterinær ansatt, og skal begynne i jobben 7. januar 2018. Et annet krav er innfridd ved at en ny dyrepasser som har erfaring med stell av dyr, er ansatt.

Dermed imøtekommer Velde dette kravet:

«Haugaland Zoo etterkommer med dette andre del av vedtaket om avvikling – dersom driften og ansvaret for parken og den nåværende dyr ønskes overført til en annen person/personer, kan dette gjøres etter godkjenning/tillatelse av Mattilsynet.»

En veterinærløsning i mellomtiden er også på plass. Det er gjort avtale med lokal veterinær om ukentlige besøk i parken pluss at Michaela Modig, som nå kjenner dyrene og tilstanden best, skal ha gjennomgang av dyrene i 3 omganger i perioden.

– Mattilsynet synes dette er en god løsning for Haugaland Zoo som nå har en gyllen anledning til å organisere seg på en god måte og få rustet opp parken, skriver Vestbø.

Detaljer i den nye driftsformen er parkens ansvar, og de er under arbeid.

Mattilsynet vil også i tiden framover føre tilsyn, på samme måte som de fører tilsyn med andre dyrehold, påpeker Vestbø i pressemeldingen.

Artikkeltags