– For tidlig å si hva som kan være årsaken

STRØMSTANS: Natt til mandag var det strømstans på Hydro Karmøy. Tirsdag er produksjonen stabilisert tilbake mot normalt.

STRØMSTANS: Natt til mandag var det strømstans på Hydro Karmøy. Tirsdag er produksjonen stabilisert tilbake mot normalt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunikasjonssjef energi Øyvind Breivik ønsker ikke å spekulere i om strømstansen natt til mandag har en sammenheng med det omfattende dataangrepet bedriften ble utsatt for.

DEL

KARMØY: Klokken 03.50 natt til mandag rammet en strømstans Hydros aluminiumsverk på Karmøy. Det fikk følger for produksjonen.

– Det tok ikke lang tid før vi fikk tilbake strømmen, men å få strømstyrken opp igjen på normalt nivå tar tid. Vi kjører den opp på en trygg og god måte, men er fortsatt ikke oppe på vanlig nivå, sa kommunikasjonssjef energi, Øyvind Breivik til Haugesunds Avis mandag formiddag.

Et døgn seinere kan Breivik fortelle at de har fått stabilisert produksjonen tilbake mot normalt. Anlegget som er berørt har 288 produksjonsceller, og 45 av disse er tatt ut av produksjon.

– Det er de fortsatt, og de vil måtte startes opp igjen på et seinere tidspunkt, men vi forventer ikke at kunder skal bli berørt av dette, opplyser kommunikasjonssjefen.

– Ønsker ikke å spekulere

– Tror dere strømstansen kan ha sammenheng med dataangrepet?

– Vi vil granske hendelsesforløpet internt, men det er fortsatt for tidlig å si hva som kan være årsaken til problemene vi opplevde mandag. Vi ønsker ikke å spekulere i om det kan være knyttet til dataangrepet, svarer Breivik.

19. mars ble Hydro utsatt for et omfattende cyberangrep, et løsepengevirus. Den foreløpige evalueringen fra Hydro, som ble presentert sist uke, viste at det økonomiske tapet etter den første hele uken etter cyberangrepet var på rundt 300–350 millioner kroner.

Artikkeltags