Gode tall overskygges av ulykker

Artikkelen er over 3 år gammel

Hydro Karmøy har hatt en økonomisk god start på året, men to alvorlige ulykker overskygger dette.

DEL

KARMØY: Driftsresultatet for Hydro Karmøy var på 142 millioner kroner i første kvartal. Tallene er før skatt og renter. Metallverket produserte 48.000 tonn aluminium og leverte et resultat på 122 millioner.

Ved metallverket var det først og fremst høyere aluminiumspris, svak kronekurs mot dollar, og sesongmessig høyere etterspørsel som påvirket resultatet i positiv retning. Regnskapet for første kvartal ved metallverket viser et overskudd som er 44 millioner kroner høyere enn i fjerde kvartal i fjor, opplyser Hydro i en pressemelding.

Valseverket produserte 24.000 tonn og fikk et resultat på 20 millioner. God etterspørsel ga produksjonsrekord.

– Produksjonsrekord og tilhørende rekordhøyt salgsvolum bidrar til at vi leverer et tilfredsstillende økonomisk resultat for første kvartal, sier Svein Oscar Vormedal, fabrikksjef ved valseverket, i pressemeldingen.

Hydro er fortsatt preget av ulykken forrige torsdag der en mann omkom.

Mann omkom i arbeidsulykke på Hydro Karmøy 

– Vi leverer gode tall, og produksjonsmessig har vi hatt en god start på året. Men dødsulykken i forrige uke, og den alvorlige fallulykken i slutten av februar overskygger selvfølgelig dette, sier fabrikksjef ved metallverket, Tom Petter Johansen i pressemeldingen.

En stålbjelke under montasje falt ned i forbindelse med byggingen av Hydros nye pilotfabrikk for aluminiumsproduksjon. Mannen jobbet for det finske selskapet Ruukki, på oppdrag for Veidekke, som er entreprenør for byggearbeidene under utbyggingen.

Drøyt halvannen måned tidligere ble to Hydro-ansatte alvorlig skadet da en lift veltet. Begge er for tiden i rehabilitering og opptrening etter skadene de pådro seg, opplyser Hydro.

– Disse to ulykkene har gått sterkt inn på alle oss som jobber på verket. Det viktigste målet vårt er at alle skal komme trygt hjem fra jobb, og det er ekstra tungt å oppleve to så alvorlige hendelser på kort tid, sier Johansen.

Byggingen av den nye fabrikken ble stoppet til neste dag etter dødsulykken. Prosjektet er i rute og oppstart er planlagt i årets fjerde kvartal. Byggingen er 80 prosent ferdig, og ifølge Hydro holder man både tidsplan og budsjett.

Les også: Høyere priser styrket Hydro-resultatet

– Våre tanker går til de pårørende

 

  CO2-kompensasjonen videreføres

Artikkeltags