KARMØY: Over 100 karmøybuer vil få et forelegg på 12.000 kroner i posten – fordi de var kunder av pirat-TV-nettverket som ble avslørt for en måned siden.

– Vi bygger saken rundt dem vi mener er hovedmennene, men den er bygget ut til å omfatte en del av kundene, sier lensmann Bjarne Skådel på Karmøy.

Ifølge Skådel er 89 forelegg sendt ut til karmøybuer som var kunder i det ulovlige nettverket.

Politijurist Bjarte Myklebust forteller at antallet kunder som blir bøtelagt vil øke.

– Det er godt og vel 100 som hver får et forelegg på 12.000 kroner, sier Myklebust.

Kundene antas å ha betalt 2.000 kroner i året til bakmennene i nettverket. Da fikk de tilgang til en kanalpakke til en verdi av 20.000 kroner. Samtlige fikk svart skjerm da nettverket ble avslørt. Det førte til at parabolforhandlere merket stor pågang fra karmøybuer som ville skaffe seg TV-signaler på lovlig vis, og Canal Digital ordnet til et spesialtilbud for de tidligere gratispassasjerene.

Det var i februar seks menn ble pågrepet mistenkt for å stå bak det ulovlige nettverket. Politiet mener de står bak såkalt kortdeling og har tatt betalt for at kundene i nettverket skal få tilgang til krypteringskoder som gjør det mulig å se ulike betal-TV-kanaler, som Canal Digital og Viasat.

Piratvirksomheten på Karmøy ble oppdaget og anmeldt av Scandinavian Pay-TV Organisations against Piracy (STOP). Organisasjonen, som arbeider på vegne av de store betal-TV-aktørene, skal ha oppdaget flere nettverk i regionen.

Politiet bekreftet overfor h-avis.no at de visste om flere og også større nettverk – både på Karmøy, i Haugesund og innover i distriktet. Lensmann Bjarne Skådel på Karmøy sier det er tvilsomt at politiet vil slå til mot flere i nærmeste framtid..

– Kort og godt fordi vi ikke har kapasitet til det.

¨FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: