Dette er hva politiet bekrefter i Birgitte-saken

Funn fra åstedet er igjen analysert.

Funn fra åstedet er igjen analysert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Som Haugesunds Avis skrev torsdag, har politiet nye DNA-svar i Birgitte-saken.

DEL

KARMØY: Haugesunds Avis skrev torsdag at prøver fra saken om drapet på Birgitte Tengs i 2017 ble sendt til Østerrike for ny testing, og at dette har gitt nye svar.

LES OGSÅ: – Har fått DNA-svar i Birgitte-saken

Politiet bekrefter at de har fått svarene, men at de trolig ikke vil kunne si noe mer om hva analyseresultatene sier før høsten 2019.

– Vi mottok nylig analyseresultatene, og vi går nå grundig gjennom rapporten. Som vi har sagt tidligere, kommer vi ikke til å kommentere analyseresultatene før vi har vurdert disse nøye og eventuelt foretatt nødvendige etterforskningsskritt i saken, opplyser påtaleansvarlig, politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt, i en pressemelding.

Prøvene er analysert ved GMI i Innsbruck. DNA-prosjektet har vært en omfattende, kostbar, dynamisk og tidkrevende prosess, men politiet vurderte det som riktig å sende inn alt materiale vi mente kunne bidra til å oppklare drapet.

Politiet opplyser videre:

«Hovedtyngden av den øvrige etterforskningen ble utført i 2017. Politiet fulgte da opp etterforskningsskrittene som ble anbefalt av Kripos sin såkalte Cold Case-gruppe, samt oppgaver som etterforskningsledelsen identifiserte selv.  Det har også blitt gjort fortløpende etterforskningsskritt i 2018 og 2019, men etterforskningen har vært nedskalert i en periode i påvente av analyseresultatene.

Siden etterforskningen startet i 2017, har det kommet inn over 160 tips. Mange av disse kom inn i forbindelse med dokumentaren som gikk på TV2. Tipsene har fortløpende blitt vurdert, og noen av disse har ført til etterforskningsskritt. Tipsene har imidlertid ikke ført til noe gjennombrudd i saken.

Siden drapet skjedde, har det totalt kommet over 2100 tips i saken. Alle tipsene er gjennomgått og fulgt opp i den grad dette har vært nødvendig og forsvarlig.»

LES OGSÅ: Sjødin: – Helt fantastisk

Artikkeltags