Demonstrerer mot omkjøringsveien

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag ettermiddag får politikerne på Karmøy høre fra motstanderne av omkjøringsveien på Karmøy.

DEL

KARMØY: Det er Rødt Haugaland som inviterer til demonstrasjon når kommunestyret i Karmøy samles mandag kveld. En halvtime før møtet starter vil det være en markering mot den planlagte, men omstridte veien forbi Åkra.

LES OGSÅ: Jublet for omkjøringsvei til 702 millioner kroner: – Ett av de viktigste prosjektene

– For ikke lenge siden godkjente regjeringen ved Kommunaldepartementet omkjøringsveien på Karmøy. Selv med forslag om endringer fra regjeringens side er skadene større enn nytteverdien i denne saken. Derfor inviterer vi alle til en markering mot omkjøringsvegen i forbindelse med årets siste kommunestyremøte, skrives det om arrangementet på Facebook.

Haugesunds Avis er på plass og dekker saken og møtet.

Klokken 17.45 sender vi direkte fra demonstrasjonen.

LES OGSÅ: – Klarer ikke å psyke meg opp til å gjøre jobben min

Fakta/Omkjøringsveien

  • Kommunedelplan 668 for fv. 47, Åkra sør – Veakrossen legger en ny fv. 47 øst for Åkrehamn er populært kalt omkjøringsveien på Karmøy.
  • Denne går fra sør på strekningen Søre/Austre Liknesveg, nord mot Killingtjørn og Tostemmen, nordøst mot Heiavatnet, og til Veakrossen.
  • Utbyggingen omfatter i tillegg til den nye vegen øst for Åkrehamn sentrum også å rydde opp i trafikkbildet i Veakrossen og Åkrakrossen, forlenge Engvegen til Tostemvegen, fjerne overvannsproblematikk ved Tjøsvold og etablere to nye atkomstveier til Åkra sentrum (en i nord og en i sør).
  • Kommunedelplanen ble vedtatt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet 2. desember 2016.
  • Etter klagerunder, blant annet fra Sivilombudsmannen, kom KMD med en endelig godkjenning av planene 7. desember 2018.
  • Omkjøringsveien har en kostnad på 702 millioner 2018-kroner, og er en av de prioriterte prosjektene i Haugalandspakken.

Artikkeltags