Ny rekord på sirkussommerskolen

Med både lokale og verdenskjente instruktører hadde sirkussommerskolen kapasitet til flere unge akrobater enn noen gang. I en fullpakket sal viste 32 deltakere hva de hadde lært.

DEL

KARMØY: Fredag ettermiddag viste barn og ungdommer fra hele distriktet hva de siden mandag hadde lært på årets sirkussommerskole. I år var det også en ekstra instruktør, noe som åpnet dørene for flere deltakere.

– Vi satser på å ha profesjonelle instruktører. I år har vi rekordmange deltakere, sier Karmøy Kulturskole rektor Kirsten Jæger Steffensen.

Lokal sirkus-artist

Blant instruktørene var den verdenskjente balansekunstneren Eskil Rønningsbakken og stuntmann og parkourartist Kent Roger Skaget.

I tillegg til innhentet kompetanse har Kopervik kulturskole også fostret egne talenter som nå underviser. Kopervikbuen Nina Naomi Bratthammer ble tidlig interessert i akrobati og sirkus. Etter å ha startet karrieren på sirkussommerskolen for ti år siden bestemte hun seg for å drive med akrobati fulltid.

– Jeg ble mer og mer interessert. Jeg ønsker å gjøre dette fulltid, men har mye å lære, sier hun.

Hun har gjennomført en bachelorgrad i Circus Arts ved Codarts universitet i Nederland og skal neste sommer turnere i Nederland og muligens også Norge.

– Vi skal se om vi kan ta det til Norge og videre, sier hun.

Hun mener årets sirkussommerskole har vært en suksess og skryter av hvor mye deltakerne har lært.

– Ungene har lært masse. De har alle funnet et disiplin som de liker best og i tillegg lært seg basisk akrobatikk, sier hun.

I AKSJON: Nina Naomi Bratthammer started karrieren på sommersirkusskolen. Nå er hun instruktør. I bakgrunnen sitter Rønningsbakken og Roger og følger nøye med.

I AKSJON: Nina Naomi Bratthammer started karrieren på sommersirkusskolen. Nå er hun instruktør. I bakgrunnen sitter Rønningsbakken og Roger og følger nøye med. Foto:

Skaget driver fulltid med filminspillinger og show. Stuntmannen drar fram kroppsbeherskelse som det viktigste elementet å lære seg. Han er imponert over hva deltakerne har lært på kun fire dager.

– De har lært veldig fort. I tillegg virker det som at de har lyst til å lære, sier han.

– Det er det viktigste, legger han til.

Mange unge deltakere

Rønningsbakken var med på å starte sirkusommerskolen for elleve år siden. Når han ikke reiser rundt i Norge og underviser, reiser han rundt i verden og gjennomfører dristige balansestunt i store høyder.

Han mener det er viktig å være nøyaktig for å minimere risikoen – noe som krever øvelse og tålmodighet. Med en stor andel unge deltakere mener han dette kan være krevende.

– Dette var det første året vi hadde med så mange unge deltakere. Derfor var det mye energi, men det gjorde noe med konsentrasjonsevnen, sier han.

I år kunne elever fra femte klasse til og med videregående delta på sommerskolen, en utvidelse fra tidligere år.

PROFESJONELL: Verdenskjente Eskil Rønningsbakken støtter deltakerne i vanskelige øvelser.

PROFESJONELL: Verdenskjente Eskil Rønningsbakken støtter deltakerne i vanskelige øvelser. Foto:

– Blitt en tradisjon

Dårlig vær og sommerferie kan være krevende for foreldre. Ifølge steffensen er dette en bra avlastning for foreldre.

– Dette er jo blitt en tradisjon. I tillegg så forventer foreldre og unge det, sier hun.

Rønningsbakken var imponert over oppmøtet blant publikum.

– Det var veldig koselig å se at så mange møtte opp for å se hva de hadde lært, sier han.

FULLPAKKET: Deltakerne takker for seg etter sirkus-showet.

FULLPAKKET: Deltakerne takker for seg etter sirkus-showet. Foto:

Artikkeltags