Jarle Nilsen klipper snor for andre gang på Skår

011217. Arbeidet med gang- og sykkelvei langs Sundvegen er ferdig.

011217. Arbeidet med gang- og sykkelvei langs Sundvegen er ferdig. Foto:

Tirsdag skal de endelig få feire, innbyggerne på Skår og langs Sundveien på Karmøy, som i 40 år har kjempet for ny sykkel- og gangvei. Da den sto ferdig i fjor høst ble de ikke invitert til å delta på åpningen.

DEL

KARMØY: – Det skjedde nok en glipp der. Det var ingen av oss som visste om åpningen og snorklippingen. Det var noen av oss som fikk det med seg da korpsene kom og snora skulle klippes, så et par mann stilte opp. Men det er noen hundre til som kunne tenkt seg å markere dette, sier Alfred Skår Hansen.

Han er en av dem som har kjempet for gang- og sykkelveien i flere år.

Tirsdag ettermiddag arrangerer de derfor sin egen åpning, og ordfører Jarle Nilsen må slipe saksa på nytt.

– Vi har invitert ordføreren som kommer og klipper snora en gang til. Talen fra før jul kan han også ta med seg til gjenbruk, det var ikke mange som fikk høre den sist.

Selv om de er glade for at den nye gang- og sykkelveien nå står ferdig, er de ikke hundre prosent fornøyd med lengden på den.

– Det som er gjort til nå er bra, men vi kaller det «del 1». Det skal vi glede oss over, så får vi heller hjelpe de som bor forbi der sykkel- og gangveien slutter med å få på plass «del 2», sier Skår Hansen.

At skoleveien nå er blitt mye tryggere for barna er han ikke i tvil om.

– Trygg Trafikk døpte veien til «Karmøys farligste skolevei.» Nå har vi en av Karmøys beste.

HØR INTERVJUET HER

Artikkeltags