KARMØY: Her er det snakk om nostalgi i form av ikonet Tempo, mopeden som ble produsert hos Jonas Øglænd AS i Sandnes fra 1932 til 1986.

– For oss er det blitt en lidenskap og vi tar det helt ut under «Vårspretten» i dag, sier Rolf Magne Hausken, som er kasserer i Gnisten Tempoklubb med 53 medlemmer. For anledningen hadde de invitert likesinnede fra Tempoklubben i Sandnes til treff hjemme hos Bernt Thorsen i Kvalavåg.

– Vi har klubblokale hjemme hos Bernt, hvor han har innredet et flott lokale for klubben vår, opplyser Hausken.

Klare for vårslippet

Et 20-talls Sandnes-entusiaster møtte opp med sine kjøredoninger, blankpusset og klare for vårslippet. Alle ivrige etter å slippe hestekreftene løs langs landeveiene.

– Vi har problemer med fartsgrensene, så vi holder oss til gamleveiene, forteller klubbleder Jostein Fjæreide. Han var begeistret for det gode oppmøtet og syntes det var stas med de 20 besøkende fra Sandnes.

– Helt topp. Dette er kjempegreier, sier han.

Etter bespisning av pølser og brød med påfølgende inntak av kake, var det tid for selve vårslippet.

– Da kjører vi ut og koser oss med kaffe og drøs og forteller noen skrøner. Vi har det ikke travelt, men tar det rolig ut til Vea og videre til Åkra. Vi tar en pitstop på Langåker Handelslag, før turen går videre om Burmaveien, over Dale og til Skudenes, forteller Rolf Magne Hausken.

Ble hektet

15 år gamle Øyvind Bærtelsen Lofthus (15) var den yngste entusiasten vi møtte på Tempotreffet.

– Hvorfor jeg er med her? Fordi jeg er blitt hektet. Jeg synes det er kjekt å mekke og skru på sykler. Da jeg fikk min 50 ccm Tempo Hercules som 13-åring, meldte jeg meg inn i klubben, forteller han og røper at han har fem-seks andre Tempoer i garasjen hjemme.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: