Gavedryss på 70.000 kroner

Styret i LC Karmøy Vest fra venstre: Kjell Harry Alfsvåg (president), Paul Inge Stange, Terje Varne og David Håland. Reidar Garvik og Thoralv Bakke var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Styret i LC Karmøy Vest fra venstre: Kjell Harry Alfsvåg (president), Paul Inge Stange, Terje Varne og David Håland. Reidar Garvik og Thoralv Bakke var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lions Club Karmøy Vest har delt ut 70.000 kroner til lag og foreninger – og de stiller opp som julegrytevakter for Frelsesarmeen.

DEL

KARMØY: Da medlemmene i Lions Club Karmøy Vest leste i Haugesunds Avis i november at Frelsesarmeen hadde behov for julegrytevakter, meldte de seg umiddelbart.

– Det ikke tvil hos medlemmene i LC Karmøy Vest om at dette var en god sak hvor vi kunne hjelpe til. En rask runde fylte godt opp på vaktlisten til Frelsesarmeen og nå i desember stiller Lions-karene på AMFI-senteret i Åkrehamn med hele 19 totimers vakter. I god tradisjon bevilget også klubben å gi et pent bidrag i form av pengegave til Frelsesarmeens gode arbeid, skriver Terje Varne, styremedlem i klubben, i en e-post til Haugesunds Avis.

Klubben, som holder til på Åkra, har 33 medlemmer. De har nå delt ut 70.000 kroner til lokalt arbeid:

Disse har fått penger

«LEVE» (Foreningen for etterlatte etter selvmord) fikk støtte til å arrangere juletur til Kongeparken for barn.

«FABRIKKEN» Ungdomsklubb i regi av Blå Kors Ung Åkra v. Jan Olaf Halvorsen, «Laffen», fikk tildelt penger til kjøp av vinterdekk til sin minibuss som Lions klubben støttet kjøp av i 2017.

«Åkra Speidergruppe» blir tildelt støtte for opparbeidelse av Speiderplassen til glede for både speidere og andre besøkende.

«Vennefesten» – stort gratisarrangement for barn i Storhall Karmøy 31. oktober ble sponset av klubben.

Godhetssentralen på Åkra får et bidrag til innkjøp av matgaver til trengende i julen.

«Humanitær Expressen» driver innsamling av klær og annet nødhjelpsutstyr som transporteres til Ukraina. Klubben bevilger støtte til vedlikehold og reparasjon av buss.

Videre har klubben gitt en årlig støtte til:

«Bry deg russ» som er et kontinuerlig pågående program for holdningsskapende arbeid mot narkotika for ungdom på videregående skoler på Haugalandet.

«Møteplassen» som er et forebyggende ungdomstiltak for ungdom i alderen 15–25 år som holder til  i Kopervik.

Stor giverglede

– Pengene som deles ut er innsamlede midler av medlemmene etter forskjellige aktiviteter gjennom året. Det er takket være givergleden hos lokalbefolkningen at klubben har denne muligheten, sier Varne.

– Mange har nok fått med seg de karene i oransje vester som selger tulipaner en lørdag i April! Tulipanaksjonen er en årlig kampanje hvor midlene fordeles mellom sentralt Lions arbeid i kampen mot narkotika, og til klubbene for bruk lokalt. Takk til alle som støtter med å kjøpe tulipaner. Videre har LC Karmøy Vest fått være med Fiskeridagene på Åkra og arrangere den årlige bryggedansen! Dette gir gode inntekter til klubben. Medlemmene tar på seg oppdrag for bedrifter hvor inntektene går som en gave direkte til klubbens arbeid.

Artikkeltags