Skudeneshavn uten dekning hele mandag

KUNNE IKKE HJELPE: Hanne Eriksen i Skudenes & Aakra Sparebank kunne ikke hjelpe kundene som kom mandag, etter at Telenor fikk trøbbel med en kabel.

KUNNE IKKE HJELPE: Hanne Eriksen i Skudenes & Aakra Sparebank kunne ikke hjelpe kundene som kom mandag, etter at Telenor fikk trøbbel med en kabel. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Skudeneshavn sentrum var mandag uten dekning på nett og mobil.

DEL

SKUDENESHAVN: Hanne Eriksen i Skudenes & Aakra Sparebank forteller at nettet falt ut i 9-tiden. Før klokken 10 så de seg nødt til å stenge.

LES OGSÅ: Dekningsproblemer i Skudeneshavn

– Det er ikke mange kunder jeg har klart å hjelpe i dag. Det har vært store problemer. Jeg tror jeg fikk sendt ut et par mailer før det var stopp etter klokken 9, fortalte hun til Radio 102 mandag morgen.

Det var ikke bare hos Skudenes & Aakra Sparebank dekningsproblemene skapte problemer.

Flere bedrifter uten nett

– De fleste forretningene rundt oss har hatt det samme problemet. Coop-forretningen har hatt reserveløsning. Dette er utbredt og gjelder hele Skudeneshavn sør for Rema, sier hun.

Mandag dro Eriksen fra Skudeneshavn til Åkra.

– Hvor begynte nettet å virke igjen?

– Da jeg passerte veien inn til Syre, rett etter Rema, så begynte meldingene å tikke inn. Da var jeg online igjen, sier hun.

Hun tror kundene til banken har forståelse for det som har skjedd.

– Jeg tror de har tatt det greit. Nå får vi gjerne mer reaksjoner dagen derpå vil jeg tro. Men jeg håper de har forståelse for at det ikke er noe vi har fått gjort noe med, sier hun.

Rettet natt til tirsdag

Telenor opplyser overfor Haugesunds Avis at den manglende dekningen skyldes feil på en fiberkabel. Problemene oppsto i morgentimene mandag. Ifølge Telenors pressekontakt var rundt 200 bredbåndskunder i Skudeneshavn berørt, i tillegg til de som ikke har dekning på telefonene sine.

– Vi hadde en entreprenør på stedet mandag for å se hva som var feil. Det er ting som tyder på at det er en skjøt det er noe galt med, sa pressekontakten til Haugesunds Avis mandag ettermiddag.

Da Haugesunds Avis var i kontakt med Telenor i 22-tiden mandag, kunne selskapet melde at entreprenører var på stedet og jobber fortsatt med å fikse problemet.

– Været har gjort det litt vanskelig med skjøtearbeidet. Vi krysser fingrene og håper vi får det til i løpet av natten.

Rundt klokka 8 tirsdag morgen opplyser Telenor om at feilen er rettet og at dekningen er tilbake i Skudeneshavn.

– Vi fikk nok le for vinden og feilen ble rettet klokka 02 natt til tirsdag, forteller informasjonssjef Caroline Lunde.

HØR INTERVJU MED HANNE ERIKSEN PÅ RADIO 102

Artikkeltags