Får trolig ikke svar på analyseresultatene før 2019

NYE TIPS: Over 2000 nye tips er kommet i Birgitte-saken.

NYE TIPS: Over 2000 nye tips er kommet i Birgitte-saken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Godt over 2.000 tips har kommet inn i forbindelse med Birgitte Tengs-saken. Nå avventer politiet analyse-resultatene fra det biologiske materialet som er sendt til utlandet.

DEL

NYHETER: Ifølge Sør-Vest politidistrikt får de jevnlig mediehenvendelser om utviklingen i etterforskningen av Birgitte Tengs-saken.

Som kjent har politiet sendt store mengder biologisk materiale til analyse i utlandet, og de avventer nå resultatene fra disse.

– Selv det er usikkert, og politiet kan ikke påvirke når svarene kommer, sier Berge. Tidligere har politiet sagt at disse analysesvarene var ventet høsten 2018, sier politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt til Radio 102.

HØR INTERVJU MED BERGE HER

Første kvartal 2019

Politiet har tidligere informert om at de regnet med å motta resultatene i løpet av høsten 2018.

Men analysearbeidet i saken er omfattende og tidkrevende, og politiet regner nå med å få svar først i løpet av første kvartal 2019. Dette er imidlertid usikkert, og politiet kan ikke påvirke når svarene kommer.

– Vi vil ikke kommentere analyseresultatene offentlig før vi har gjort grundige vurderinger og eventuelt nødvendige etterforskingsskritt. Vi forstår at offentligheten er interessert i resultatene, men vi må ta dette i riktig rekkefølge, sier påtaleansvarlig, politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Over 2.000 tips

Etterforskningen av saken pågår fortsatt, men DNA-resultatene vil være sentrale for omfanget av det videre arbeidet, opplyser Sør-Vest politidistrikt.

Politiet har fått inn godt over 2.000 tips i saken og over 50 av dem kom i løpet av høsten 2018 i tilknytning til TV2-dokumentaren. Alle tipsene er behandlet, og noen av disse har ført til etterforskingsskritt.

– Alle tipsene er gjennomgått. Noen har ført til etterforskningsskritt, men vi har ingen mistenkte i saken, sier Berge til Radio 102.

Det er imidlertid ingen mistenkte i saken.

– Det er svært utfordrende å etterforske så mange år etter at drapet fant sted, og vi ser at noen spørsmål trolig vil forbli ubesvart. Motivasjonen for å løse saken er likevel stor, og det er nettopp derfor vi bruker et millionbeløp på DNA-analyser. Håpet er å finne spor som gjør at vi kommer ett skritt nærmere en løsning, sier Berge.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken