– En prosess som har tatt altfor lang tid

FERDIG: Trappen foran bårehuset er laget av stein fra tomten. I tillegg er det et parti på sørsiden med skifer som er hentet ens ærend fra Hardanger.

FERDIG: Trappen foran bårehuset er laget av stein fra tomten. I tillegg er det et parti på sørsiden med skifer som er hentet ens ærend fra Hardanger. Foto:

Det har vært mange hindringer på veien for å kunne starte byggingen av det nye bårehuset ved Torvastad kirke. Nå står det omsider klart.

DEL

KARMØY: Det er Arne Haldorsen som har vært byggeleder og initiativtaker for at prosjektet med det nye bårehuset har blitt realisert.

Men det har vært en lang vei å gå, ettersom Torvastad er en fredet kirke.

Riksantikvaren satte nemlig klare føringer for tilbygget. I tillegg måtte søknadsprosessen gjennom fylkeskommunen, fylkeskultur minner, bispedømmeadministrasjonen og Karmøy kommune.

LES OGSÅ: 20 års ventetid er over

Klar til bruk

Starten på prosjektet var i august 2015. I april 2018 var bygget under tak, og først i november ble prosjektet ferdigstilt.

Onsdag var folk fra Karmøy kommunen, Karmøy fellesråd, kirkeverge, menighetsrådet og andre inviterte på innvielse.

En prosess som har tatt altfor lang tid, ifølge initiativtaker Haldorsen.

Det er i tillegg laget en egen kirkestue i andre etasje, som er ment å brukes til søndagsskolen og kirkekaffe etter gudstjenestene.

LES OGSÅ: Blir dyrere enn antatt - kommunen spytter inn 250.000 kroner

Artikkeltags