KARMØY: Den andre personen som ble sendt til Haukeland i går kveld, en 17 år gammel jente, er fremdeles alvorlig skadet og får intensivbehandling.

En kvinne (47) og en gutt i tenårene ble fraktet til Haugesund sjukehus.

Haugesund sjukehus opplyser mandag morgen at kvinnen i slutten av 40-årene er lettere skadet etter ulykken. En tenåringsgutt er alvorlig skadet, men tilstanden hans er stabil.

LES OGSÅ: – En familie mange på Torvastad kjenner

Politiet anslår at de kan ha ligget i vannet så mye som 30 minutter før de ble hentet opp.

- Ingen av de involverte er avhørt, men vi hadde en kort samtale med kvinnen på stedet søndag kveld. Hun fortalte at de hadde krasjet i en stake. Familien er i sjokk, sier politiførstebetjent Frode Klausen på Karmøy lensmannskontor.

Klausen forteller at de har vitner som har sett båten som krasjet både før og etter hendelsen, men har ingen vitner til selve ulykka.

Politi og dykkere var mandag formiddag på ulykkesstedet for å gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser.

- Kjørte på stake i sjøen

Båtulykka skjedde nord for Buksholmen, ved Feøy søndag kveld. Politiet fikk melding om ulykken klokken 19.45.

Til Stavanger Aftenblad opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) at de har fått opplyst at familiens skjærgårdsjeep kjørte på en jernsøyle som markerer et skjær mellom Torvastad og Feøy.

Klokken 21.15 sendte politiet ut en pressemelding der de opplyste at de ikke har grunn til tro at flere personer var involvert i ulykken. Da kunne de også melde at politiet i samarbeid med HRS har besluttet å avslutte redningsfasen.

- Det er kontroll på fire personer, skriver politiet i pressemeldingen.

Ifølge operasjonsleder André Skram Hansen har ikke politiet fått melding om at vitner skal ha sett ulykka.

Redningsleder Eric Willassen på HRS forteller til Haugesunds Avis at Sea King-helikopter, redningsskøyte, brannbåt, politi og helse har vært på stedet. En person ble fraktet bort i Sea King-helikopteret som kom til stedet.

HER SKJEDDE ULYKKEN:

Fraktet én person til Indre kai

Politiet ble varslet av en mann som kom tilfeldig til ulykkesstedet. Vedkommende var sammen med sin voksne sønn i båten.

- En person vinket på oss, da vedkommende sto på et lite skjær. Vedkommende ba oss om å ta med en person som lå i vannet like ved, forteller mannen til Haugesunds Avis.

Denne personen var tenåringsdatteren, som nå ligger alvorlig skadet på Haukeland i Bergen. De to tok med seg jenta de fant i vannet, og ringte 113 for å varsle om at de var på vei inn til Indre kai i Haugesund.

- Vi valgte å dra dit fordi det ville ta kortere tid å kjøre inn, framfor at redningspersonell skulle komme til Kveitavikjå, sier mannen.

Kveitavikjå er der båten går ut til Feøy.

Mannen forteller at de da ikke skjønte at det var enda flere personer involvert i ulykka.

Kom tilfeldig over ulykka

På veien inn til Indre kai utførte sønnen, som er utdannet innen førstehjelp, førstehjelp på jenta de hadde med seg.

- Personen som de kom med, ble betegnet som kritisk skadet, og ble fraktet til sykehus like etter ankomst, forteller innsatsleder på Torvastad, Ørjan Skau, til Haugesunds Avis.

Vel framme på Indre kai leverte far og sønn fra seg den skadde tenåringsjenta, før de tok med seg politiet tilbake til ulykkesstedet.

Da hadde en annen mann kommet til stedet i båt. Denne mannen skulle hente kona si for å ta henne med seg til Feøy.

Han skal da ha tatt med seg de tre siste av de som var med i ulykkesbåten til Kveitavikjå, der redningspersonell var ankommet.

Kona til denne mannen forteller til Haugesunds Avis at hun hjalp til med redningsarbeidet da disse kom til kai.