«Karmøyfiskaren» til Sommergospel

HONNØRPRIS: Geir Sommerfeldt (t.v.) er primus motor for Sommergospel i Parken i Skudeneshavn. Her er han sammen med halvparten av barnekoret Hosianna.

HONNØRPRIS: Geir Sommerfeldt (t.v.) er primus motor for Sommergospel i Parken i Skudeneshavn. Her er han sammen med halvparten av barnekoret Hosianna.

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

Sommergospel i Skudeneshavn er utpekt som mottaker av «Karmøyfiskaren» for 2000.

DEL

«Karmøyfiskaren» er Skudenes & Aakra Sparebanks honnørpris og tildeles en organisasjon eller person som har markedsført Karmøy på en god og positiv måte. En egen jury peker ut den årlige vinneren.
Sommergospel ble første gang arrangert i 1989. Menigheten Salem er hovedarrangør med Geir Sommerfeldt som nøkkelperson og drivkraft.
I tillegg til lokale krefter, samler arrangementet også kjente artister fra andre kanter av landet. Festivalen starter med barnekor der i alt 300 barn deltar. Senere på ettermiddagen og kvelden er det unge og voksne som overtar. Arrangementet annonseres fra Bergen til Stavanger, og det selges vanligvis rundt 2.000 billetter. I år deltar cirka 450 artister.
Honnørprisen består av en miniutgave av billedhugger Svein Magnus Håvarsteins skulptur «Mann i båt». Originalen står i Åkrehamn sentrum. I tillegg er det også et pengebeløp på 25.000 kroner.
Prisen vil bli utdelt under Skudefestivalen i begynnelsen av juli.
Dette er tiende år på rad prisen blir delt ut. I fjor ble den tildelt Skudeneshavn skole- og fritidspark. Tidligere prisvinnere har vært Leif Ove Andsnes, Lasse Pedersen, Marit Synnøve Vea, Aleksander Hauge, Skudefestivalen, Johannes Solstad, Tinney Rasmussen og Oddvar Andreassen.
henry.hauge@haugesunds-avis.no

Artikkeltags