KARMØY: Norsk-amerikaneren med røtter på Karmøy skal ifølge datteren ha forgrepet seg på henne da foreldrene var i ferd med å skilles i 1990, skriver The Seattle Times.

I Norge var først Dagbladet som skrev om saken.

Melissa Eckstrom, som i dag er advokat, har i en rettserklæring som avisa gjengir, skrevet følgende om sin biologiske far;

«Min far misbrukte meg som et to år gammelt barn. Jeg har minner om den faktiske hendelsen, og jeg er forberedt på å vitne om detaljene under ed foran en jury.»

Benekter påstandene

Hansen benekter Eckstoms påstander.

«Det er en helt meningsløs prosess full av løgn, som min ekskone startet for å ta fra meg min datter, og som hun fortsatt bruker for å prøve å presse penger fra meg. Det er utpressing», sa han i et intervju nylig.

Saken er nå i juridisk limbo mens delstatens ankedomstol avgjør om en King County-dommers avgjørelse, som vil tillate datteren å gå til rettssak, er lovlig anlagt. Ankedomstolens avgjørelse kan forme presedens i rettspraksisen i Washington i forhold til om ofre for påstått sexmisbruk i barndommen, fortsatt kan forfølge krav som voksne, selv om slike overgrepspåstander har blitt behandlet i tidligere sivil sak.

Sig Hansen har ifølge New York Daily News anket avgjørelsen om at saken skal behandles i retten, fordi han hevder anmeldelsen ikke har hold i seg.