Eierne av Toys 'R' Us er konkurs

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

Selskapet som driver Toys 'R' Us og BR Leker i Norge er konkurs.

DEL

HAUGESUND: Selskapet Top-Toy ble erklært konkurs etter begjæring fra styret, og skjer etter et svakt julesalg, opplyser selskapet i en pressemelding.

Top-Toys administrerende direktør Per Sigvardsson forteller at selskapet var kommet langt og arbeidet med å legge rammene for en rekonstruksjon av selskapet, men på grunn av det sviktende julesalget var de nødt til å erkjenne at Top-Toy ikke lenger er i stand til å fortsette.

Ifølge selskapet er bakgrunnen for Top-Toys alvorlige situasjon økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn. Det er nå Kuratel som har fått i oppgave å realisere flest mulig verdier.

Saken fortsetter under bildet

PLASSERING: Toys'R'Us ligger i det gamle Skeidar-bygget i Raglamyrvegen.

PLASSERING: Toys'R'Us ligger i det gamle Skeidar-bygget i Raglamyrvegen. Foto:

To butikker i Haugesund

I Haugesund er det en Toy 'R' Us og en BR-leker-butikk. Begge ligger på Raglamyr. Det var også tidligere en BR-leker i Haraldsgata, men denne ble lagt ned i 2016.

Toys 'R' Us åpnet på Raglamyr i oktober i fjor.

Top-Toys virksomhet i Norge, som består av butikkene Toys R Us og BR-leker, hadde i starten av 2017 over 330 ansatte. Konkursbegjæringen medfører at over 300 norske leketøysbutikkansatte mister jobbene sine.

Butikkjeden ble grunnlagt i 1948 og har 881 butikker i USA, og 65.000 ansatte globalt. I USA og flere andre steder i verden har Toys R US stengt eller solgt alle sine butikker. I USA har opp mot 33.000 jobber blitt rammet.

I dialog

Bostyrer Søren Aamann Jensen fra advokatfirmaet Kromann Reumert opplyser til E24 at de nå går i dialog med kreditorene om hvordan boet skal håndteres.

Noen av selskapets butikker vil holde åpent ut desember slik at kundene skal få byttet varer til andre varer, forklarer han videre til E24.

Artikkeltags