Ny eier inn i Haugaland Kraft

Adm. dir. i Haugaland Kraft Olav Linga
Foto:  Harald Nordbakken

Adm. dir. i Haugaland Kraft Olav Linga Foto: Harald Nordbakken Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kraftselskapene Haugaland Kraft AS og Finnås Kraftlag SA har inngått en intensjonsavtale om å konvertere Finnås Kraftlags eierpost på 10,14 % i Sunnhordland Kraftlag (SKL) til eierskap i Haugaland Kraft.

DEL

NÆRINGSLIV: Denne løsningen skal styrke begge selskaper, melder selskapene i en pressemelding.

– Finnås Kraftlag ser på Haugaland Kraft som en spennende bedrift som vil gi Finnås Kraftlag langsiktig avkastning, uttaler Nils Gunnar Gloppen, elverksjef i Finnås Kraftlag.

Finnås Kraftlag er organisert som et samvirkeforetak og har nett, omsetning og fiber virksomheten organisert i ett og samme selskap. Finnås Kraftlag eier i tillegg aksjer i SKL tilsvarende 10,14 % av aksjekapitalen.

– Haugaland Kraft vil med denne transaksjonen styrke sitt eierskap i Sunnhordland Kraftlag med hensikt å utvikle Sunnhordland Kraftlag til et sterkt nasjonalt selskap med regional tilknytning til Stord og Sunnhordland, sier sier konsernsjef i Haugaland Kraft Olav Linga

Haugaland Kraft er konsernorganisert og består av morselskap og fire datterselskap. Selskapenes kjerneområde er kraftdistribusjon, energiomsetning, fibertjenester samt kommersialisering av nye tjenester knyttet til kjerneområdene. Haugland Kraft eier i dag aksjer i SKL, tilsvarende 43,19 % av aksjekapitalen.

Selskapene ønsker om å komme til en snarlig avtale som kan presenteres for styre og eiere. Dersom styre og eiere i begge selskap godkjenner avtalen, ser partene for seg at transaksjonen er gjennomført med virkning fra årsskiftet.

Artikkeltags