- Du må legge på snarest

OPERASJONSLEDER: Torger Stødle i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. ARKIVFOTO: GAUTE-HÅKON BLEIVIK

OPERASJONSLEDER: Torger Stødle i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. ARKIVFOTO: GAUTE-HÅKON BLEIVIK

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har fått melding om rundt ti telefoner til personer på Haugalandet og i Sunnhordland de siste dagene. Ringeren utgir seg for å være fra Microsoft, og vil svindle deg.

DEL

HAUGESUND: Onsdag sendte operasjonsleder i politidistriktet (HSPD) Torger Stødle ut en melding på Twitter om at «mottar du en slik henvendelse, legg på».

- De som ringer, ber om personopplysninger som navn og personnummer, og vi har dessverre erfaring med at folk er blitt svindlet etter å ha oppgitt dette, sier Stødle.

HSPD kjenner til flere tilfeller av at svindlerne har fått opprettet kredittkort som følge av opplysninger de har mottatt over telefon.

Sikkerhetsdirektør Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge har tidligere uttalt at de som blir oppringt av folk som utgir seg for å være fra Microsoft, må legge på.

- Vi ringer ikke brukere

- Vi ringer ikke brukere om maskinfeil på pcer, virus eller liknende, sa Seierstad til dinside.no i 2013.

Microsoft sitt navn er misbrukt over telefon i en årrekke.

Ørjan Steindal i Microsoft understreket i en blogg for to år siden at Microsoft ikke driver med overvåkning, og tar aldri oppfordret kontakt om problemer på spesifikke maskiner.

For HSPD sin del er jobben med å hjelpe de som er oppringt ferdig når de har advart mot dette.

- Telefonsamtalene kommer ofte fra utlandet, gjerne fra telefoner som er stjålet, og det gjør det vanskelig for oss å finne gjerningspersonene, sier operasjonsleder Stødle.

Artikkeltags