37-åring dømt for hjemmebrenning

Stavanger tingrett dømte mannen til betinget fengsel. Foto: Alf OVE Hansen / NTB scanpix.

Stavanger tingrett dømte mannen til betinget fengsel. Foto: Alf OVE Hansen / NTB scanpix. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

STAVANGER: En 37 år gammel mann hevdet i retten at han ikke visste at det er ulovlig å lage sin egen sprit. Unnskyldningen holdt ikke, og mannen ble dømt for å ha produsert cirka 30 liter brennevin.

37-åringen, som er bosatt i Strand kommune, ga en uforbeholden tilståelse og samtykket også i at saken mot ham ble avgjort ved tilståelsesdom, ifølge Stavanger Aftenblad.

Stavanger tingrett så ingen grunn til å gå nærmere inn på spørsmålet om rettsvillfarelse, til tross for at siktede forklarte at han faktisk ikke var klar over at det er ulovlig å produsere brennevin i Norge om en ikke har de rette tillatelsene. Retten viste til at rettsvillfarelse i alle tilfeller ikke ville ha vært unnskyldelig.

Siktede har forklart at han planla å drikke brennevinet selv, men retten påpekte at det store kvantumet utgjorde en spredningsfare.

Han ble dømt til 14 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år og 5.000 kroner i bot. Han vedtok dommen. Brennevinet hadde et alkoholinnhold på om lag 40 volumprosent.

Artikkeltags