Næringslivsleder befølte 15-åring om bord i sitt eget fly

Artikkelen er over 3 år gammel

En næringslivsleder i begynnelsen av 60-årene fra Bergen må fem måneder i fengsel etter at han i Haugaland tingrett er funnet skyldig i overgrep mot en 15 år gammel jente.

DEL

KRIM: Jenta traff mannen først på en datingside på internett. Hun er opprinnelig også fra en hordalandskommune, men har de siste årene vært plassert ved en barnevernsinstitusjon på Haugalandet.

En stund etter at hun kom til institusjonen opprettet hun en profil på nettstedet, der hun oppga blant annet sitt telefonnummer og at hun var 17 år gammel.

Saken mot næringslivslederen er den femte straffesaken mot eldre menn som har forgrepet seg seksuelt på jenta etter at de opprettet kontakt med henne via nettsiden.

Kom i eget fly

I den ferske dommen fra Haugaland tingrett kommer det fram at næringslivslederen fra Bergen tok kontakt i april 2016. I SMS-utveksling de to i mellom ba jenta ham flere ganger om å kjøre henne til Oslo.

Etter hvert ble det gjort avtale om at hun kunne være med i hans privatfly fra Karmøy til Østlandet, der han skulle i et møte i forbindelse med jobben sin.

Etter at han landet på Helganes, leide han en bil, kjørte til institusjonen for å hente jenta og tok henne med til et hotell i Haugesund. Både i bilen og på hotellrommet forgrep han seg på jenta.

I dommen heter det at han i bilen på vei til hotellet befølte henne i skrittet utenpå klærne.

På hotellet utførte han overgrep som i straffeloven er likestilt med seksuell omgang.

Dagen etterpå, om bord i privatflyet på vei til Østlandet, befølte han også jenta i skrittet utenpå klærne.

Får erstatning

Retten har funnet det bevist at mannen handlet forsettlig da han utførte handlingene.

I tillegg til fem måneder fengsel har Haugaland tingrett funnet det passende å dømme mannen til å betale jenta 40.000 kroner i erstatning.

Mannens advokat Bjarte Aarlie hadde onsdag ettermiddag ikke fått diskutert dommen med sin klient og har derfor ingen kommentar til om dommen vil bli anket eller ikke.

Artikkeltags