Siktede og fornærmede har forklart seg

HAR GITT FORKLARING: Politiet har avhørt på siktede og fornærmede etter knivstikkingsepisode fredag.

HAR GITT FORKLARING: Politiet har avhørt på siktede og fornærmede etter knivstikkingsepisode fredag. Foto:

En 16-åring er siktet etter en knivstikkingsepisode fredag kveld i Haugesund. Søndag ettermiddag opplyser politiet av både siktede og fornærmede har forklart seg.

DEL

HAUGESUND: Det er en 18-åring som ble påført skader etter hendelsen. Han ble fraktet til Haugesund sjukehus like etter hendelsen. Natt til lørdag ble en 16 år gammel gutt pågrepet og siktet for drapsforsøk. Politiet gjennomførte i lørdag ettermiddag avhør av både siktede og fornærmede.

– De har begge ønsket å avgi forklaring. Vi kommer ikke til å gå inn på hva de har sagt i avhør, eller hvilken relasjon de eventuelt har, sier påtaleansvarlig Cecilie Steen i en pressemelding.

Som Haugesunds Avis har skrevet har ikke den siktede 16-åringen sittet i arrest siden politiet pågrep han, men han er heller ikke løslatt. Han har sittet i det som kan tolkes som et varetektssurrogat var han lørdag kveld sammen med familien sin, samtidig som politiet har vakthold.

– Med bakgrunn i hans alder kan han ikke settes i arrest, men han er fortsatt i politiets varetekt. Hvis det blir aktuelt å fengsle siktede må det vurderes alternativer. Dette vet vi mer om i løpet av mandag, forklarer Steen, og legger til at politiet har opprettet dialog med Barnevernet.

Avhør av vitner fortsetter

Politiet har avhørt en rekke vitner allerede. Dette arbeidet vil fortsette søndag. I tillegg er det gjennomført kriminalteknisk åstedsundersøkelse.

– Etterforskningen fortsetter videre med gjennomgang av informasjon vi har hentet inn. Det gjelder blant annet digitale spor, vitneforklaringer og spor på åstedet, påtaleansvarlig Steen.

Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase, og det er derfor viktig for politiet å være tilbakeholdne med opplysninger.

– Det skal tas flere avhør av vitner og vi ønsker ikke at de skal bli påvirket av informasjon politiet sitter med, sier politiadvokaten.

Artikkeltags