Forteller barn at de er dummere enn voksne

ÅPNINGSÅRET: Barnefestivalen Barnas Superhelg ble arrangert for første gang i 2015. Da hadde Jesper Edvardsen show i Festiviteten. ARKIVFOTO: ALFRED AASE

ÅPNINGSÅRET: Barnefestivalen Barnas Superhelg ble arrangert for første gang i 2015. Da hadde Jesper Edvardsen show i Festiviteten. ARKIVFOTO: ALFRED AASE

Artikkelen er over 1 år gammel

På dagtid skal Egil «Bare Egil» Hegerberg tøyse for barn i Festiviteten. På kvelden blir det enda mer tull for voksne på Høvleriet.

DEL

HAUGESUND: Egil «Bare Egil» Hegerberg er en av hoved- attraksjonene under barnefestivalen Barnas Superhelg som arrangeres i Haugesund denne helgen. «Egil og Aslags superpopulære barneshow» er navnet på forestillingen Hegerberg presenterer både lørdag og søndag klokken 12 i Festivitetens hovedsal sammen med Aslag Guttormsgaard.

Les også: – Har vært en kjempesuksess

Guttormsgaard er trolig kjent for de yngste fra roller i Barne-TV-serier som «Hønse- mannen», «Lesekorpset» og «Kometkameratene». Hegerberg har sitt eget Bare Egil Band, og han er også jevnlig gjest i TV-programmer som «Nytt på nytt» og «Brille».

Duoen har vist barneforestillingen sin over 200 ganger. Fra scenen vil de blant annet fortelle sitt unge publikum en del ubehagelig sannheter, som for eksempel at barn faktisk er en god del dummere enn voksne og at unger er svært bråkete.

Forestillingene i Festiviteten passer best for barn fra seks år og oppover.

På Høvleriet

Lørdag kveld opptrer Hegerberg også for et voksent publikum i Haugesund. Det skjer på Garasjebryggeriet Arena på Høvleriet, der Bare Egil Band åpner sin Norgesturné.

Fredag 21. april slipper Hegerberg sin plate nummer 14, som har fått navnet «JO!».

Tittelen kommer som et slags motsvar til debutalbumet fra 1996, som het «Absolutt ikke».

– Jeg har nok alltid vært i en trassalder, men nå prøver jeg å utfordre min egen trass. Jeg har blitt et jo!-menneske, heter det fra Egil Hegerberg.

Han byr på nye låter som «Bæsj i skjegget», «DeLillos og jeg er uenige», som Hegerberg kaller «et bitende oppgjør» med DeLillos’ amoralske sang «Aldri Epleslang».

Tittellåten «Jo!» er i følge Egil Hegerberg nokså alvorlig og har nærmest litt mening.

– Det trodde jeg ikke jeg kunne gjøre, sier platehumoristen som har holdt det gående i en mannsalder med det som pressemeldingen beskriver som «en særegen blanding av idioti, politisk aktivisme og svada».

– Jeg burde absolutt gi meg med disse plateinnspillingene snart. Det koster meg jo skjorta, men det er jo så moro med middelmådige kritikker og det er komisk å avlese forferdelige salgstall. Jeg ler hele veien til pantelåneren, runder Egil Hegerberg av. (NTB)

Artikkeltags