Han mottok Statoils Sildajazzpris

Trond Kallevåg Hansen (midten), her sammen med Ove Tungesvik i Statoil (venstre) og Sildajazz-general Bjarne Dankel Jr.

Trond Kallevåg Hansen (midten), her sammen med Ove Tungesvik i Statoil (venstre) og Sildajazz-general Bjarne Dankel Jr. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gitarist, komponist og bandleder Trond Kallevåg Hansen får 30.000 kroner.

DEL

HAUGESUND: I forkant av Sildajazzens åpningskonsert i Maritim Hall onsdag kveld, skulle Statoils årlige Sildajazzpris deles ut.

Det var en overrasket Trond Kallevåg Hansen som gikk opp på scenen da navnet hans ble lest opp.

Den 29 år gamle haugesunderen, nå bosatt i Oslo, ble tildelt prisen med følgende begrunnelse:

«Årets prisvinner er en av «morgendagens helter.» Trond Kallevåg Hansen er etter juryens mening en av de mest spennende og lovende unge musikerne på den norske jazzscenen, og en som vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer. Han er en allsidig gitarist, jazzmusiker, komponist og bandleder med egne orkester som viser et talent, kreativitet, spilleglede og energi man skal lete lenge etter. Vi ønsker at Statoils Sildajazzpris i år skal være til inspirasjon for en talentfull og spennende musiker. Vi gleder oss til å følge Trond Kallevåg Hansens musikkarriere i nåværende og kommende prosjekter.»

Prisvinneren jobber som bandleder og komponist med Jord og Jern, Trond Kallevåg Hansen Trio, Trond Kallevåg Hansen Quintet og Frogner Afrobeat, i tillegg til sitt eget moderne soloprosjekt.

Det skriver Sildajazzen i en pressemelding.

Artikkeltags