Axel (14) fra Haugesund har 12.000 abonnenter på YouTube

Her, på gutterommet i Haugesund, driver Axel Flåten sitt virke.

Her, på gutterommet i Haugesund, driver Axel Flåten sitt virke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg har nok en syk sans for humor, sier han.

DEL

SOSIALE MEDIER: For ett år siden begynte den da 13 år gamle Axel Flåten fra Haugesund å leke seg med dataprogrammet Source Filmmaker (SFM).

Det går ut på å lage animasjoner, og legge til stemmer, lyder og musikk på disse. Flåten publiserte noe av det han hadde laget på videonettstedet YouTube, for å se om det var noe interesse for det. Men mottakelsen var han ikke forberedt på.

– Nei, det har tatt litt av, det her. Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, sier han.

I skrivende stund har han rett i underkant av 12.000 faste abonnenter på kanalen sin «Axie», og tallet stiger.

Les også: Ole Johannes (21) tatt inn i YouTube-varmen

Den mest sette videoen, «Appelsin (redd meg)» er sett over 352.000 ganger. Hva videoen handler om, er ikke lett å forstå for noen utenfor SFM-miljøet, journalisten inkludert.

– Jeg har nok en syk sans for humor. Jeg sitter jo ikke og ler selv når jeg lager dette, men folk synes tydeligvis at det er morsomt. Jeg får masse positive tilbakemeldinger, sier han.

Produksjonen skjer foran PC-en på gutterommet hjemme hos mor og far. Så mye mer kreves ikke. Ikke har foreldrene noe imot podens fritidssyssel, heller.

– De er veldig stolte av meg, sier han.

For dem som virkelig lykkes på YouTube, så finnes det penger å tjene. For Flåten er imidlertid førsteprioritet å få en utdanning i boks. Men at den kan hjelpe på muligheten for et liv som «youtuber», utelukker han ikke.

– Det blir kanskje noe innenfor animasjon, avslutter han.

Artikkeltags