Lærere godkjent før 2014 får dispensasjon til 2025

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) lemper litt på kompetansekravene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) lemper litt på kompetansekravene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lærere som oppfylte kompetansekravene før 2014, får dispensasjon fra de skjerpede kravene i undervisningsfaget fram til skolestart 2025.

DEL

OSLO: Dispensasjonen skal også gjelde for de lærerne som på grunn av overgangsregler fullfører den tidligere allmennlærerutdanningen etter 1. januar 2014, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding fredag.

– Vi har fremmet forslag for Stortinget om en endring i opplæringsloven som gjør at alle lærere som har fullført den gamle allmennlærerutdanningen, har dispensasjon fra kravene om relevant kompetanse i undervisningsfaget fram til 1. august 2025, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Dispensasjonen gjelder kravene om relevant kompetanse for å undervise i norsk, matte og engelsk. Kompetansekravene ved ansettelse som lærer er ikke omfattet av lovforslaget.

– Det er viktig at skolene og kommunene bruker tiden godt og sørger for at alle lærere som behøver videreutdanning får mulighet til å ta dette i god tid før reglene strammes inn, sier Isaksen.

Artikkeltags