Gå til sidens hovedinnhold

Fjernet kontraktsinformasjon etter Burma-kritikk

Artikkelen er over 10 år gammel

KVINNHERAD: Firmaet Noreq, som holder til på Husnes, inngikk i januar en kontrakt med Hyundai for leveranser av fire livbåter og fire såkalte riggdaviter.

Men etter at Fremtiden i våre hender omtalte oppdraget, fjernet den norske livbåtprodusenten Noreq informasjon om den kontroversielle Burma-leveransen fra sine hjemmesider, skriver Fremtiden i våre hender.

Ingen kommentar

Ifølge avisa frykter flere organisasjoner at et nytt gassfelt som den burmesiske militærjuntaen åpner, kan føre til en alvorlig voldsspiral og økte konflikter i Burma.

Nå er artikkelteksten fjernet, og kun tittelfeltet "Noreq signs new ordrers worth 22 million NOK” står igjen.

Daglig leder Styrk Bekkenes ønsket ikke å gi noen kommentar til Fremtiden i våre hender om saken.

– Ingen støttende agena

Markedsansvarlig Bjørn Sturle Hillestad skriver i en e-post til Haugesunds Avis, at grunnen til at de ikke har uttalt seg er fordi kontraktsdetaljer er underlagt taushetsklausul.

Han skriver videre at dette var årsaken til at de fjernet nyheten som de la ut nettsidene sine. Han legger til at detaljspørsmål knyttet til kontrakten med Hyundai må rettes til verftet.

– Noreq har ingen støttende agenda eller engasjement overfor regimet i Burma. Selskapet tilbyr maritime utstyrsløsninger som blir forespurt fra de fleste land og områder, og har liten mulighet til å overvåke våre kunders videre forbindelser/aktivitet, skriver han. 

Kommentarer til denne saken