Dale vil doble omsetningen i lakseelvene

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

OSLO: Landbruksminister Jon Georg Dale vil øke verdiskapingen i norske lakseelver fra 1,3 til 3 milliarder kroner årlig.

Landbruks- og matministeren vil også dyrke fram langt flere laksebønder landet over, skriver Nationen.

– Ved bedre tilrettelegging og utvikling av tilleggstjenester kan verdiskapingen innen laksefiske i elvene økes til opp mot 2,5 til 3 milliarder kroner, sier Dale.

Han ser for seg store muligheter for videre vekst og verdiskaping, økte inntekter og nye arbeidsplasser over hele landet.

– Jeg mener det er fullt mulig å doble omsetningen fra sør til nord i landet. For å klare å få ut en slik merverdiskapning, handler det om å utnytte hver eneste laks maksimalt, sier han.

Dale mener det er viktig å kombinere verdien til laksen som går opp i vassdragene med ulike tilbud om fiske, andre naturaktiviteter, overnatting, kurs og servering langs elvene.

– Dermed blir det mye mer omsetning for hver laks. Dette er også et godt eksempel på næringsutvikling som bygger på privat eiendomsrett – som jeg mener er en av bærebjelkene i distriktene våre, sier Dale til avisen.

Generalsekretær Torfinn Evensen i Norske Lakseelver, mener at en dobling av omsetningen i norske lakseelver krever mange nye grep fra regjeringen.

– Dale og hans kollegaer må stille mye strengere miljøkrav til oppdrettsindustrien langs kysten med hensyn til både lus og rømming.

Artikkeltags