Får midler til 17 nye lærerstillinger

Artikkelen er over 2 år gammel

Lærernormen, som trer i kraft fra august, blir nå fullfinansiert med midler fra Regjeringen. Det gir 17 nye lærere i skolen i Haugesund.

DEL

HAUGESUND: Gruppelederne for regjeringspartiene i Haugesund Harald Larssen Lønning (H), Svein Erik Indbjo (FrP) og May Britt Vihovde (V) er fornøyd med fullfinansiering av lærernormen og 17 nye lærere til Haugesundskolen, melder trioen i en pressemelding.

Fra høsten 2018 bli innført et nasjonalt krav til antall lærere i skolen. På 1.-4. trinn vil i gjennomsnitt ikke være mer enn 16 elever per lærer og 21 elever per lærer for 5.-10. trinn.

– Faktisk får kommunene mer enn det er beregnet at de trenger for å innføre lærernormen i 2018. Det gir rom for å skape en enda bedre skole, mener trekløveret.

Det er 700 millioner kroner som er satt av til flere lærere fra høsten. 200 millioner kroner i friske midler i revidert budsjett, mens 500 millioner kroner er penger som alt er bevilget under «tidlig innsats i skolen». Regjeringen øremerker nå disse pengene til flere lærere.

Fordelingen av midler er beregnet ut fra behovet for kompensasjon for lærertetthet i skoleåret 2014–2015 for 1–4. trinn. Det forutsetter at Haugesund kommune har brukt tildelingene til tidlig innsats fra 2015–2018 som forventet, på flere lærerstillinger til de yngste elevene.

Artikkeltags