Åpent brev

Av
DEL

LeserbrevI forbindelse med lokalvalget for litt siden dukket det opp en del sponset innhold på Facebook-veggen min. Politiske partier og interessegrupper fra nært og fjernt viste seg fram i sin beste positur og presenterte sine beste intensjoner.

Selv stilte jeg for Liberalistene, og siden pressen ikke ser verdien i å slippe til småpartier, ser jeg meg nødt til å selv aktivt oppsøke arenaer hvor jeg kan diskutere og uttrykke meg.

Et parti hvis sponsede innhold var godt representert i min feed var MDG Haugesund, som bla. presenterte kandidatene sine slik partier gjerne gjør. I den forbindelse stilte jeg spørsmål om Kari-Marie Høyvik Holmstrøms påstand om at «klima, helse og fattigdom henger sammen» i tillegg til å be Yvonne Ekrene Lien om å forklare hva kjøpepress går ut på.

Etter noen svar jeg ikke var tilfreds med og hadde oppfølgingsspørsmål til, fikk jeg beskjed om at det ikke var aktuelt å bruke mye tid på dette nå siden jeg likevel stiller for et annet parti og fordi det var travelt med valg, så jeg sa meg villig til å vente til etter valget.

Da jeg så tok opp tråden igjen fikk jeg imellom det tilfeldige motargument flere unnskyldninger om at det var valg, at jeg var et annet sted ideologisk sett, og at de ikke ser nytten i å diskutere på sosiale medier. Det ble også stilt spørsmål om jeg var virkelig interessert i en seriøs diskusjon, og hintet til at jeg drev med både krangling og kverulering.

Problemet var visstnok at jeg alltid kom tilbake med svar og flere spørsmål, så en dag da jeg skulle se på noen svar John Sverre Rønnevik hadde skrevet til meg, fant jeg at alle kommentarene mine var blitt slettet og at jeg hadde blitt fratatt muligheten til å kommentere på MDG Haugesunds side.

Ja du leste det rett: et politisk parti sensurerte og kneblet en meningsmotstander. Jeg kan ikke snakke for hvert eneste medlem i mitt parti, men det kunne aldri falle meg inn å sensurere noen samme hvor uenig jeg er med dem. Hvis jeg tok feil var det bare til å la kommentarene mine stå der for å bli ledd av, men når dere sensurerer viser dere at dere er svar skyldig og at den eneste utveien er å late som om jeg ikke eksisterer.

Dere rettferdiggjør det med at jeg ikke er på deres side, men hva med alle de som leser kommentarene og ikke har bestemt seg, som lurer på det samme?

I en rettssak stilles en rekke spørsmål til man når en logisk konklusjon. Det skulle bare mangle at man som skattebetaler har muligheten til å følge politikerne til deres logiske konklusjoner også.

Å si at dere ikke er interessert i meningene mine samtidig som dere forteller dere selv at dere vet hva som er best for meg, og bruker mine konfiskerte midler, er fryktelig arrogant og hører ikke hjemme blant folkevalgte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags