BERGEN: Søket etter den savnede fritidsbåten fortsetter også søndag med store styrker, opplyser Hovedredninssentralen Sør-Norge.

Fritidsbåten på 31 fot ble meldt savnet klokken 10.33 fredag formiddag. Ifølge båtføreren er en mann i midten av 50-årene som skulle kjøre båten til Hjellstad utenfor Bergen. Båten skulle ha vært framme ved 12-tiden fredag.

– Vi fikk melding fra en kamerat av den savnede om at han trodde det hadde skjedd noe. De hadde snakket sammen på telefonen da kameraten hørte noe han mente var unormalt, hvorpå de ble brutt. Kameraten fikk ikke kontakt da han ringe opp igjen, og han tok deretter kontakt med oss, har redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge tidligere opplyst til NTB.

Ønsker observasjoner

Båten ble sist observert nord for Fensfjorden, og letingen foregår nå i området ved Fensfjorden, Gulen og Austrheim. Både Kystvakten, Redningsselskapet og Røde Kors har båter med i søket.

Observasjoner av den savnede båten er av stor interesse. Hovedredningssentralen Sør-Norge og politiet er spesielt interesserte i å få vite om oberservasjoner som er blitt gjort av et mindre fartøy som passerte over Fensfjorden fra Brosmeosen til Vetegjøgra mellom klokken 10 og 11 fredag.