VINDAFJORD: – Den ble funnet på 13-14 meters dyp. Den var tom, og vi har ikke funnet den savnede etter søk både i sjøen og langs land, sier lensmann Ingvar Gjærde i Vindafjord til Radio 102.

HØR HELE INTERVJUET HER: – Bilen funnet på 13-14 meters dyp

Kvamme ble sist sett hos familien i Ølen på ettermiddagen/kvelden torsdag i forrige uke. Det var familien som meldte ham savnet.

Etter at bilen ble funnet i sjøen, søker vi i utgangspunktet etter en antatt omkommet person, sier operasjonsleder André Skram Hansen i Sør-Vest politidistrikt.

Søker vitneopplysninger

Politiet er interessert i tips i saken, spesielt dersom noen kan ha sett noe torsdag i forrige uke.

– Dersom noen har opplysninger eller observasjoner av den savnede, eller bilen i Ølen torsdag kveld i forrige uke, spesielt i området rundt kaien, så ta kontakt med politiet, sier lensmann Gjærde.

Klokken 12 mandag gikk letemannskapene i gang med nytt søk.

– Situasjonen nå er at frivillige i Røde Kors og vi i politiet leder aksjonen. Så ser vi og på mugligheten for å få med kystvakten, Sola flyklubb og private aktører for å søke i sjøen. Jeg må også få takke de frivillige som har deltatt hittil, sa lensmann i Etne og Vindafjord, Ingvar Gjærde til Hardanger Folkeblad mandag ettermiddag.

Får inn sonar

Et innleid firma fra Kristiansand stiller tirsdag med sonar.

– Da får vi scannet fjorden, sier Gjærde.

Han oppsummerer mandagens letearbeid på følgende måte.

– Vi har hatt kombinert søk både på land og over og under vann i strandsonen, men har ikke gjort funn. Vi har også hatt dykkere i sjøen og søk med undervannskikkert fra båt. Planen var å få inn et fly fra Sola flyklubb i dag, men de måtte snu på grunn av dårlig vær. Vi satser på at de kommer tirsdag, sier Gjerde.

Det er også gjort kriminalteknisk undersøkelse av bilen den savnede disponerte, uten at det er gjort nye funn i saken.

Leteaksjonen etter 28-åringen fortsetter tirsdag.