LETEAKSJON: Fagerland er 58 år, ca. 178 cm høy, har blå øyne og rødt hår som dekker ørene. Han har flere tatoveringer på overkroppen, armene og hendene. Han var iført sixpence, flerfarget skjorte, mørk jakke og sort dongeribukse da han forlot Kalvåg, opplyser politiet lørdag.

Skøyta er på 33 fot og har hvitt overbygg og har registreringsnummeret H-97-S. Den har en firesylinders diesel motor på 50 hk.

– Vi har hatt en aksjon gående noen dager nå, men har ikke funnet den eller fått noen observasjoner siden torsdag 2. november, sa redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB fredag.

Mange i søkearbeid

Hovedredningssentralen meldte lørdag morgen at de ville søke i områdene Askvoll, Solund, Sognesjøen, Hjeltefjorden, Langenuen og Nyleia (Stord).

Hele åtte fartøy, to fly og et helikopter deltar i søket lørdag.

«Fram» er en eldre fiskeskøyte som ikke lenger er i bruk i fiske, men som ble kjøpt tidligere i måneden og ble hentet av Fagerland i Kalvåg nord for Florø. Han skal være en erfaren sjømann og skulle etter planen ta den til sin nye hjemmehavn i Leirvik på Stord.

– Ifølge selgeren var skuta i god stand og skulle klare en slik tur uten problemer. Vi er usikker på om det er VHF om bord, men mobilen til skipperen har ikke vært aktiv siden 2. november, da også siste observasjon av skuta ble gjort, sier Namork.

Den siste observasjonen av skøyta ble gjort rundt klokka 15 samme dag i Granesundet, mellom Prestøy og Atløy i Sogn og Fjordane.

Både politiet og Hovedredningssentralen er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha gjort observasjoner av skøyta på strekningen fra Askvoll til Stord.

Fra lørdag morgen ble to fly fra Norsk Aero Klubb Bergen satt inn i søket langs kysten.

Politiet ønsker tips i saken på telefon 02800.