LETEAKSJON: Hovedredningssentralen kan fortelle at tre redningsskøyter og en båt fra Røde Kors har søkt aktivt mannen fra Stord som forlot Kalvåg i båt torsdag i forrige uke.

Treskøyta er på 33 fot, og har hvitt overbygg. Navnet på skøyta er «Fram», og i baugen står registreringsnummeret H-97-S.

– Vi har hatt en aksjon gående noen dager nå, men har ikke funnet den eller fått noen observasjoner siden torsdag 2. november, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

SISTE: Hovedredningssentralen melder lørdag morgen at de vil søke i områdene Askvoll, Solund, Sognesjøen, Hjeltefjorden, Langenuen og Nyleia (Stord).

Hele åtte fartøy, to fly og et helikopter deltar i søket lørdag.

«Fram» er en eldre fiskeskøyte som ikke lenger er i bruk i fiske, men som ble kjøpt tidligere i måneden og ble hentet av kjøperen i Kalvåg nord for Florø. Kjøperen, en erfaren sjømann på 58 år, skulle ta den til sin nye hjemmehavn i Leirvik på Stord. Han dro fra Kalvåg i nitiden på morgenen 2. november.

– Ifølge selgeren var skuta i god stand og skulle klare en slik tur uten problemer. Vi er usikker på om det er VHF om bord, men mobilen til skipperen har ikke vært aktiv siden 2. november, da også siste observasjon av skuta ble gjort, sier Namork.

Observasjonen ble gjort i Byfjorden ved Askøy utenfor Bergen samme dag. Både politiet og Hovedredningssentralen er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha gjort observasjoner av skøyta på strekningen fra Askvoll til Stord.

Fra lørdag morgen blir to fly fra Norsk Aero Klubb Bergen satt inn i søket langs kysten.