Stord-lærer om helgens pride-arrangement: – Knyttneve mot Gud

Fra Haugaland Pride i august.

Fra Haugaland Pride i august. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang arrangeres pride på Stord. Det faller ikke i like god jord hos alle.

DEL

STORD: Det er Stord Sosialistisk Ungdom som har tatt initiativ til arrangementet, som er døpt «Storapride». Det går av stabelen førstkommende lørdag. Kirkens Bymisjon Haugalandet og Åpen Folkekirke er blant organisasjonene som stiller seg bak arrangementet.

Mandag luftet lærer på Stord ungdomsskole og pastor i Kristkyrkja på Stord, Jens Thoresen, sine tanker rundt Storapride i et åpent innlegg på sin Facebook-profil.

«15. september skal det vera Pride-parade på Stord, og Gud sørgjer. Ikkje fordi han er fornærma, men fordi han elskar oss, og fordi han veit at det einaste som kan gjera oss lukkelege er at me følgjer han og er lydige mot hans bod. Men no hyttar me knyttnevane våre mot han, og bed han om ikkje å blanda seg inn i liva våre», skriver han blant annet.

Det var Stord24 som først omtalte Thoresens innlegg. Til nettstedet sier han at innlegget er skrevet i kraft av hans rolle som pastor.

– Bakgrunnen for dette innlegget er jo at jeg er pastor i en kirkelyd på Stord, og er forpliktet til å gi etisk rettledning. Derfor uttrykker jeg meningene mine på denne måten. Synd fører alltid samfunn vekk fra Gud, sier han.

Han synes det er uproblematisk å skille rollene som pastor og ungdomsskolelærer.

Rektor Anne Sissel Mugaas ved Stord ungdomsskole sier følgende til Stord24:

– Jeg tenker at Jens Thoresen privat må få stå for sine meninger, og han har skrevet dette som privatperson. Jeg tenker ikke at jeg som rektor skal mene noe om hva han har skrevet om i et innlegg. Det er ikke dermed sagt at jeg eller skolen støtter det han skriver.

Les hele Thoresens Facebook-innlegg her:

Artikkeltags