Lønn under åpen himmel

Beintøff: Andreas Børgesen Mo og hans klassekamerater ved Norheim skole vant Beintøft og fikk en hel skoledag ute i det fri. Foto: Alf-Robert Sommerbakk

Beintøff: Andreas Børgesen Mo og hans klassekamerater ved Norheim skole vant Beintøft og fikk en hel skoledag ute i det fri. Foto: Alf-Robert Sommerbakk

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det kan svare seg å gå til skolen. Bare spør Andreas og Simen.

DEL

KARMØY: Gjengen fra 3. klasse ved Norheim skole jobber iherdig med å samle inn agn i fjæra.

– Vi har funnet en del sjøormer og blåskjell, forteller Andreas Børgesen Mo.

– Hvorfor er dere her på Lindøy midt i skoletiden?

– Fordi vi vant Beintøft vel, kommer det kontant fra gutten med hoven.

Nasjonal konkurranse

Beintøft er en nasjonal konkurranse for å øke andelen elever som går til skolen. Karmøy kommune har hatt stort fokus på Beintøft. I dag ble 132 elever i de sju beste klassene belønnet med en hel dag ute i det fri på Lindøy på Fosen.

– Jeg går hver dag til skolen. Uansett om det regner eller ikke, forteller Andreas sin kompis, Simen Brekke.

– Knallgøy

Simen har en bror som også går på Norheim skole. Broren måtte være på skolen, mens Simen fikk luske rundt etter sjøens mange skatter i fjæresteine.

– Broren min ble glad da han så at det regnet og blåste, men nå regner det jo ikke lenger. Dette er knallgøy, sier Simen.

Foruten lek i fjæra, fikk Karmøy-elevene boltre seg i rebusløp, volleyball, frisbeegolf og padling rundt omkring på Friluftsrådets flotte friluftsanlegg på Lindøy på Fosen.

Kommunen samarbeider med Grønn hverdag, Friluftsrådet Vest og Karmøy folkehøgskole om Beintøft.

Alle var representert i dag.

Kommunens skolesjef hadde for eksempel jobben som volleyballdommer. En helsesøster var grillsjef med fiskeburgere og pølser på menyen. Kommuneoverlegen var dommer på rebusløpet.

Håper på mobilisering

Kommunens helsekoordinator Siri Merete Alfheim håper en ekstra aktivitetsdag vil få flere elever til å gå til skolen.

– Vi spurte oss selv om hvordan vi kan motivere enda flere til å gå. En fin premie til de beste ble løsningen. I tillegg til at vinnerne får en fin dag ute i det fri, håper vi at det kan mobilisere til at enda flere velger å gå til skolen, håper Alfheim.

Artikkeltags