Gå til sidens hovedinnhold

Er fornøyd med nei til EU

Artikkelen er over 4 år gammel

Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) mener det er en klok beslutning at Norge sier nei til å implementere felles europeiske regler for offshore helikopteroperasjoner.

HAUGESUND: Ifølge en pressemelding fra Samferdselsdepartementet har regjeringen besluttet at Norge ikke ønsker å innlemme et nytt EU-regelverk om tilsyn og sertifisering av helikoptertransport til og fra norsk kontinentalsokkel i EØS-avtalen.

– Regjeringen vil ivareta og videreutvikle det høye sikkerhetsnivået i helikoptervirksomheten i Nordsjøen. Jeg er trygg på at det er en god løsning for Norge at vi ikke innfører EUs tilleggsregler for offshore helikopteroperasjoner, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Offshore-arbeidere har vært spent på hvordan norske myndigheter ville forholde seg til EUs tilleggsregler.

– Regjeringen har hørt på klare innspill fra bla. fagforeningen IndustriEnergi, og jeg mener det er en klok beslutning at vi sier nei til EUs regler, sier stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H).

Ifølge pressemeldingen er det ventet at regjeringen vil vedta et nytt norsk regelverk som fanger opp de positive sidene av forordningen, men som samtidig åpner for supplerende norske regler og for at Luftfartstilsynet fortsatt skal sertifisere og drive tilsyn.

Regjeringens beslutning er i tråd med Luftfartstilsynets anbefaling om at regelverket ikke bør innføres.

– Den norske vinteren er hard, og flygninger over havet i storm krever enormt av både mannskap og materiell. Jeg vil ikke tillate at vi mister kontroll med hvordan helikoptervirksomheten på sokkelen skal foregå. Våre oljearbeidere og deres familier skal vite at norsk erfaring, norske regler og norsk tilsyn fortsatt skal gjelde, understreker Solvik-Olsen.

Kommentarer til denne saken