Gå til sidens hovedinnhold

Maritim miljøpris

Artikkelen er over 21 år gammel

Det var det maritime som sto i sentrum da Haugesund Venstres miljøpris ble delt ut til Stiftelsen Indre Kai på lørdag.

Stiftelsen Indre Kai fikk prisen for sin bevaring av kystkulturen i Haugesund.
- Vi er veldig glad for at stiftelsen har klart å integrere livbåttradisjonen inn i byens miljø på en naturlig måte. Dessuten har alle medlemmene gjort en kjempejobb med å ivareta tunet på Vibrandsøy, sier leder i Haugesund Venstre, Ingrid Lofthus.

Kultur og miljø

Miljøprisen ble delt ut i forbindelse med Venstres miljødag som er i dag, den 5. juni. Men Haugesund Venstre syntes det var på sin plass å hedre den maritime kulturen på selve Ola Flytt-dagen.
- Mange synes kanskje det er litt rart at vi har valgt å gi miljøprisen til Stiftelsen Indre Kai. Bevaring av kystkulturen er kanskje ikke det de fleste forbinder med miljø, men kulturelt miljø er også viktig for en by som Haugesund, mener Lofthus.

Viktig med tradisjon

Leder for Stiftelsen Indre Kai, Geir Inge Holmstrøm var til stede ved havnebassenget for å ta imot overrekkelsen.
- Dette betyr veldig mye for oss. Det er kjekt å se at folk setter pris på det vi gjør. I en kystby som Haugesund er det veldig viktig å ivareta de maritime tradisjonene. Bare en liten detalj som kapproing på 17. mai, det er en tradisjon som går helt tilbake til 1888, sier Holmstrøm.
Det er femte året Holmstrøm er leder for den maritime stiftelsen, men han har ikke noen konkret bakgrunn i sjøfartsmiljøet i byen.
- Det var tilfeldigheter som dro meg inn i Stiftelsen Indre Kai, men jeg angrer ikke et sekund. Vi er en veldig fin gjeng som jobber aktivt for det maritime miljøet i byen forteller Holmstrøm.
Stiftelsen har i dag om lag 50 medlemmer, hvorav åtte er aktive.

Kommentarer til denne saken