Investerer for flere hundre millioner

INVESTERER: Prosjektleder Liv Kari Eskeland og styreleder i Unitech, Bernt Hellesøe. Foto: Sverre Meling jr/Maritimt Forum for Haugaland og Sunnhordland

INVESTERER: Prosjektleder Liv Kari Eskeland og styreleder i Unitech, Bernt Hellesøe. Foto: Sverre Meling jr/Maritimt Forum for Haugaland og Sunnhordland

Artikkelen er over 4 år gammel

Unitech vil investere for flere hundre millioner kroner på Stord. Nytt forsknings- og utviklingssenter og en stor multipurpose dokk er under planlegging.

DEL

STORD: Det har vært mye aktivitet på Eldøyane de siste årene. Den gigantiske løftekranen til Kværner troner over området, men nå er det tid for å se nærmere på hva som kan bli det neste, store skrittet for industriklyngen rundt Leirvik.

– Vi har allerede investert drøye 100 millioner kroner i umbilical-produksjonen vår her på Eldøyane. Nå vil vi investere 2-3 ganger mer i et nytt forsknings- og utviklingssenter og en stor multipurpose dokk. Omstilling er nødvendig, sier styreleder i Unitech, Bernt Hellesøe til Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland.

Hovedkontoret til Unitech ligger i Bergen, men selskapet satser på Stord ettersom Hellesøe mener at det er i Sunnhordland og på Haugalandet den unike offshore og maritime kompetansen finnes.

Multipurpose-dokken, sammen med forsknings- og utviklingssenteret, skal ifølge styrelederen inneholde ikke bare en spissing av Unitech sin allerede store satsing på subsea, men også en satsing på fornybar energi og «marine and defence».

– Det er nå, i disse nedgangstidene, at vi kan få tak i de folkene vi vil ha med oss. Både de som er uten arbeid, men også de som er på utkikk etter framtiden, utdyper Hellesøe.

Unitech har ansatt tidligere Stord-ordfører Liv Kari Eskeland som prosjektleder for Unitech med hensyn til satsingen på ei nytt forsknings- og utviklingssenter.

– Jeg kunne ikke si nei da Hellesøe kontaktet meg rundt juletider der han ønsket min bistand til å få til denne satsingen i Sunnhordland. Det er klart at dette var en fantastisk oppgave å få. Her kommer det en investor og industrigründer fra Bergen som ønsker å satse så stort i vår region. Da må vi alle trø til for å legge forholdene tilrette. Noe annet vil være utenkelig, særlig i de tidene vi nå står oppe i, sier Eskeland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken