Nytt fransk skip designet på Stord

Slik ser det nye skipet som Salt Ship Design har tegnet for Louis Dreyfus Armateurs  i Paris.

Slik ser det nye skipet som Salt Ship Design har tegnet for Louis Dreyfus Armateurs i Paris.

Artikkelen er over 2 år gammel

Louis Dreyfus Armateurs (LDA) i Paris, Frankrike, har bestilt nytt Wind Farm Service Operation Vessel (SOV) basert på design fra Salt Ship Design, Stord. Det nye SOV-fartøyet skal bygges ved Cemre Shipyard i Tyrkia, og leveres i fjerde kvartal 2018.

DEL

STORD: Det 83 meter lange fartøyet får en bredde på 19,4 meter, og skal operere for DONG Energy, et dansk energiselskap med sterkt fokus på fornybar energi.

SOV-designet er høyt utstyrt med blant annet kompensert gangveisystem, unik logistikkløsning ombord og stor innredning for personell, heter det i en pressemelding fra Salt Ship Design.

Selskapet skal levere komplett design- og engineeringsdokumentasjon for det nye vindfartøyet.

Louis Dreyfus Armateurs utvider med denne kontrakten sine tjenester og sin flåte for markedet for fornybar energi, og deres nøkkelpersonnell har i lengre tid samarbeidet tett med Salt Ship Design for å utvikle design for denne bransjens behov.

Det har vært særlig fokus på forbedret operasjon og effektiv logistikk.

– Denne kontrakten representerer en viktig milepæl for Salt Ship Design, og vi er svært glad for å gå inn i Offshore vindpark-segmentet med et kvalitetsfartøy for en anerkjent kunde. Det voksende markedet for fornybar energi er et stadig viktigere segment for Salt Ship Design, sier administrerende direktør Arne Stenersen.

Artikkeltags