Nytt fransk skip designet på Stord

Slik ser det nye skipet som Salt Ship Design har tegnet for Louis Dreyfus Armateurs  i Paris.

Slik ser det nye skipet som Salt Ship Design har tegnet for Louis Dreyfus Armateurs i Paris.

Artikkelen er over 3 år gammel

Louis Dreyfus Armateurs (LDA) i Paris, Frankrike, har bestilt nytt Wind Farm Service Operation Vessel (SOV) basert på design fra Salt Ship Design, Stord. Det nye SOV-fartøyet skal bygges ved Cemre Shipyard i Tyrkia, og leveres i fjerde kvartal 2018.

DEL

STORD: Det 83 meter lange fartøyet får en bredde på 19,4 meter, og skal operere for DONG Energy, et dansk energiselskap med sterkt fokus på fornybar energi.

SOV-designet er høyt utstyrt med blant annet kompensert gangveisystem, unik logistikkløsning ombord og stor innredning for personell, heter det i en pressemelding fra Salt Ship Design.

Selskapet skal levere komplett design- og engineeringsdokumentasjon for det nye vindfartøyet.

Louis Dreyfus Armateurs utvider med denne kontrakten sine tjenester og sin flåte for markedet for fornybar energi, og deres nøkkelpersonnell har i lengre tid samarbeidet tett med Salt Ship Design for å utvikle design for denne bransjens behov.

Det har vært særlig fokus på forbedret operasjon og effektiv logistikk.

– Denne kontrakten representerer en viktig milepæl for Salt Ship Design, og vi er svært glad for å gå inn i Offshore vindpark-segmentet med et kvalitetsfartøy for en anerkjent kunde. Det voksende markedet for fornybar energi er et stadig viktigere segment for Salt Ship Design, sier administrerende direktør Arne Stenersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken