Vil skape offshore-gigant med base i Skudeneshavn

Røkke og Fredriksen slår sine selskaper sammen for å skape en ny offshore-gigant som foreløpig heter Solstad Farstad Foto: Scanpix

Røkke og Fredriksen slår sine selskaper sammen for å skape en ny offshore-gigant som foreløpig heter Solstad Farstad Foto: Scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredriksens Deep Sea Supply vil slå seg sammen med Farstad Shipping og Akers Solstad Offshore for å skape en ny offshorerederi-gigant.

DEL

KARMØY: Offshore-rederiet Farstad Shipping har kommet til enighet med John Fredriksens selskap Hemen Holding, samt långivere og obligasjonseiere, om en restruktureringsavtale. 

Som en del av avtalen vil de slå sammen Farstad, Solstad Offshore, som kontrolleres av Kjell Inge Røkkes Aker, og Frediksens Deep Sea Supply til et ny offshore-selskap med base i Skudneshavn på Karmøy.

– Vi er begeistret over denne muligheten til å jobbe tett med Fredriksen-gruppen og andre interessenter for å gjennomføre ambisjonen og en effektiv global leder i offshore-servicesegmentet, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Røkkes holdingselskap Aker i meldingen.

Røkkes Aker og Fredriksens Hemene er enige om å justere aksjepostene sine slik at de blir ganske like store eiere i det nye selskapet.

I børsmeldingen skisseres forskjellige grader av eierskap for de to selskapene, fra cirka 16 prosent til cirka 25 prosent.

Ifølge TND Finans vil Aker ha en eierandel på 16,2 prosent i Farstad Shipping, mens Hemen Holding vil ha 16,2 prosent.

Skal lede det nye selskapet

KARMØY: Lars Peder Solstad er innstilt som administrerende direktør i det nye offshore-selskapet Solstad Farstad.

Klokken 14 mandag presenteres planene i et felles pressemøte i Akers lokaler på Fornebu.

– I over ett år har vi argumentert sterkt for konsolidering i offshore supply skip-industrien (OSV). Vi tok et sted i fjor da REM Offshore ASA ble innlemmet i Solstad Offshore. Med en suksessfull ferdigstillelse av det nye konstillasjonen tar vi enda noen steg mot å bygge et verdensledende OSV-selskap, sier Solstad-direktør Lars Peder Solstad i en uttalelse mandag morgen.

Partene ønsker at det nye selskapets hovedkontor skal ligge i Skudeneshavn.

Meldingen fra selskapet sier at Solstad-familien vil ha cirka 7,2 prosent av aksjene og stemmene i det nye selskapet.

Sverre A. Farstad og tilknyttede selskaper vil eie om lag 1,5 prosent.

Det nye selskapet vil bli det største selskapet i det øvre sjiktet avden globale offshore-rederi-markedet med en flåte på 154 skip.

Selskapet vil ha 66 såkalte forsyningsskip (PSV), 33 konstruksjonsskip (CSV) og 55 ankerhåndteringskip (AHTS).

Det nye selskapet, Solstad Farstad, vil bygge på komplementære styrker i de tre selskapene,.

«Det vil kombinere Solstad CSV-kapabilitet med Farstads erfaring med ankerhåndteringskip, internasjonale tilstedeværelse og gode, langsiktige posisjon i Brasil og Australia, samt Deep Sea Supplys kostnadseffektive driftsmodell for forsyningsskip (PSV)», fremgår det av meldingen.

Farstad Shipping, et av Norges største offshore-rederier, har i en lang periode vært på jakt etter en langsiktig løsning. Det kriserammede offshorerederiet inngikk i høst en avtale med investoren Kristian Siem, men avtalen ble skrinlagt etter uenighet.

Artikkeltags