Kåret til «Årets kjøkkensjef»

HJEMME: Tilknytningen til fjorden er viktig for Frode Selvaag. Her på kaien i Sandeid. Foto: Elin Engelsvoll

HJEMME: Tilknytningen til fjorden er viktig for Frode Selvaag. Her på kaien i Sandeid. Foto: Elin Engelsvoll

Artikkelen er over 2 år gammel

Sandeid-kokken Frode Selvaag ble lørdag kåret til «Årets kjøkkensjef» av Norges Kokkemesteres Landsforening.

DEL

VINDAFJORD: Selvaag driver nå Ryfylkekokken AS og er offisiell Sterling Chef for Sterling White Halibut i Hjelmeland.

Han er også «fast« læremester for Lærlingkompaniet Rogaland, og sitter i sin andre periode som sensor i prøvenemda for kokk i Rogaland.

Juryen skriver følgene om Selvaag:

«Han er en person som legger ned masse tid med tanke på kvalitet og råvarer. Han er utrolig opptatt av faget. Lokale råvarer, kortreist (ja det skal det være), og det å fremme faget og bransjen overfor unge flotte mennesker er og blir en glede å se. Spør vi ham om å bli med på noe, så er svaret alltid JA.»

Allerede som 15-åring flyttet Selvaag til Haugesund for å ta kokkeutdanning på Karmsund videregående skole. Etter endt skolegang gikk han sin læretid i to år hos Arne Brimi ved Fossheim Turisthotell i Lom.

Han har senere vært ansvarlig for daglig drift av kjøkkenet på Gastronomisk institutt i Stavanger, kokk ved den Norske ambassaden i Washington DC, Soussjef på Craigs Kjøkken i Stavanger, kjøkkensjef på Spa Hotell Velvære og har de siste årene drevet sitt eget selskap Ryfylkekokken AS.

Artikkeltags