Gå til sidens hovedinnhold

Måtte hoppe på sjøen

Artikkelen er over 7 år gammel

Mannen var alene i seilbåten da den begynte å brenne. Måtte hoppe på sjøen.

KARMØY: En seilbåt begynte å brenne på Boknafjorden ved 13.30-tiden søndag. Eieren av båten var alene ombord og måtte hoppe på sjøen. Han ble plukket opp av den forbipasserende ferga "Fjordveien". Han skal ikke være skadet.

- Vi har snakket med mannen på telefon og han forteller at han har det bra, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

- Vi kjenner ikke til brannårsaken og vil etterforske hendelsesforløpet, opplyser Utne-Reitan.

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at båteieren sendte ut mayday-melding over radio før han hoppet på sjøen.

- Mayday-meldingen ble raskt fanget opp og hjelp kom raskt fram. Ferga Fjordveien satte ut en "mann over bord båt" og plukket opp båtføreren, opplyser redningsleder Eirik Walle til Haugesunds Avis.

- Seilbåten vil trolig synke. En fraktbåt ligger nær og passer på at ingen kommer for nær den brennende seilbåten. Det er et par propanflasker ombord som en frykter skal eksplodere. En redningsskøyte er på vei til stedet, opplyser redningsleder Walle ved Hovedredningssentralen.

Overstyrmannen på MF "Fjordveien" opplyser til Haugesunds Avis at de hørte et rop om hjelp over VHF-en og så at det brant i en seilbåt. Ferja, som var på vei inn til Skudeneshavn, snudde og gikk mot havaristen. De satte ut sitt eget redningsmateriell og fikk berget mannen om bord.

Overstyrmannen, som ikke ønsker å oppgi sitt eget navn, forteller at seileren hadde sitt eget flytemateriell med seg. Ferjemannskapet fikk hentet opp seileren.

Ferja ble rundt 40 minutter forsinket etter hendelsen. Det vil nok forplante seg utover ettermiddagen og kvelden tror overstyrmannen.

- Det skjedde så fort

Kari N. Hveding og mannen satt på dekk i det fine været og ante fred og ingen fare da ferja plutselig gjorde en brå bevegelse og det kom på høyttaleren at en båt sto i brann og at de skulle yte assistanse.

- Vi så seilbåten. Med en gang oppdaget vi ikke noe røyk. Men kort etterpå sto svart røyk opp av båten. Plutselig smalt masta i sjøen. Det skjedde så fort, forteller Kari N. Hveding til Haugesunds Avis.  Hun satt med kameraet i hendene og tok naturbilder. Like etter så hun også at seilbåtføreren hadde kommet seg om bord i en oppblåsbar kajakk.  Det var mange småbåter på sjøen i det fine været, og det kom raskt til mange båter.

Hun er imponert over mannskapet på ferja som handlet så raskt, rolig og effektivt.

- Det var også en rolig stemning om bord i ferja. Men du blir litt skjelven når sånt skjer. Det er ikke noe du venter, sier Hveding til Haugesunds Avis.

Kommentarer til denne saken