Sju av ti serveringssteder får smilefjes av Mattilsynet

Et serveringssted med smilefjes på Grünerløkka i Oslo. Smilefjessymbolene som deles ut har tre varianter: smilefjes, strekmunn og sur munn.

Et serveringssted med smilefjes på Grünerløkka i Oslo. Smilefjessymbolene som deles ut har tre varianter: smilefjes, strekmunn og sur munn. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sju av ti norske serveringssteder har fått smilefjessymbolet for god hygienestandard av Mattilsynet, som har gjennomført over 3.200 kontroller siden ordningen ble innført.

DEL

OSLO: – Vi er godt fornøyd etter tre måneders drift, og vårt inntrykk er at denne opplevelsen deles også av den seriøse delen av restaurantbransjen. For kafeer og restauranter som omfattes av ordningen, får de nå vist at de har orden på drift, rutiner og standard som kreves etter regelverket, sier Ole Fjetland, direktør for avdeling Mat i Mattilsynet i en pressemelding.

Av de 3.242 norske serveringsstedene som er kontrollert siden januar har 68 prosent fått smilefjes, 29 prosent strekmunn og 3 prosent sur munn.

I Oslo, der 525 serveringssteder er kontrollert, har kun 40 prosent fått smilefjes og hele 50 prosent fått strekmunn.

Målet med Mattilsynets smilefjesordning er å gjøre hygienen bedre og maten tryggere. Forbrukerne får informasjon om resultatet fra kontrollene i form av en plakat som skal være synlig fra utsiden av serveringslokalet.

Artikkeltags