– Jeg har ikke vært god nok på Fastland-Karmøy

Øystein Merkesvik i studio hos Radio102.

Øystein Merkesvik i studio hos Radio102.

Av
DEL

RADIO102: Øystein Merkesvik skal lede Haugesunds Avis sin satsing i Karmøy. 45-åringen går fra stillingen som ansvarlig redaktør i Karmøynytt som han var med å starte i 2011.

– I Haugesunds Avis blir vi fire journalister, og vi vil har resurser til å å kunne lage den journalistikken Karmøy fortjener, sier Merkesvik.

Han har flere ganger flagget at journalistikken i Karmøynytt skal være gratis for leserne. Nå vil mye av det han lager bak en betalingsmur.

– Det er nok noen som ler av meg nå, men jeg skal innrømme at god journalistikk koster så mye at du ikke klarer å finansiere den lengden kun ved hjelp av reklame. Derfor har jeg også anbefalt Karmøynytt å ta i bruk en betalingløsning, sier Merkesvik som er utdannet innen lyd – og bildemedier og ser seg selv om en multimediajournalist.

Merkesvik gleder seg stor til valgkampen. Karmøybuen viser engasjement for enkeltsaker, så stort at flere politikere har brutt med partiet de ble valgt inn for i kommunestyret.

– Jeg vil være forsiktig med å si har Karmøy har et demokratisk problem, men jeg opplever at få av defolkevalgte ser på seg selv som karmøypolitikere. De merker nok forventninger og press fra nærområdet, og lojaliteten ligger der hjertet er nærmest, sier Merkesvik som nevner omkjøringsveien på Åkra og sykehjemssaken i Skudeneshavn som to eksempler.

Selv bor Merkesvik og familien på Ferkingstad.

Merkesvik kommer også med en innrømmelse.

– Jeg har ikke vært god nok til å dekke Fastlands-Karmøy, noe jeg virkelig ønsker å få til. Det er også en krevende øvelse, for når jeg snakker med folk, merker jeg at identiteten trekker i retning Haugesund, sier Merkesvik som begynner på Haugesunds Avis sitt avdeling i Kopervik 6. mai.

Artikkeltags